Ми морамо да гледамо себе, да сачувамо своју земљу

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.

Извор: ТВ Пинк

Председник Вучић навео је да је Србија до 20. марта привукла око 693 милиона страних директних инвестиција што је, према његовим речима, најбољи резултат до сада у савременој историји Србије.

"Март је био одличан, јануар не добар, али март је одличан у првих 20 дана и надам се да ће се тако наставити и да ћемо моћи да имамо још много успеха и фабрика да отворимо. Ускоро идем у Ваљево, отварам и Бизербу, затим у јуну Хансгрое. Много тога треба да се отвори ове године и верујем да ће то додатно доприносити нашем БДП-у", рекао је председник Вучић за ТВ Пинк.

Позивам грађане да 22. априла присуствују смотри војне технике

Председник Вучић позвао је грађане да 22. априла дођу на аеродром у Батајници да присуствују смотри војне технике, истичући да ће то бити највећа презентација свега онога што Војска Србије има.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

"Приказаћемо све што имамо, биће преко 1.500 комада оруђа, све ћете моћи да видите, од Нора, Ц Х 92, Ц Х 95, све што имамо од летелица, ФК3", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је поносан што види да конкурс за специјалце иде јако добро, те поновио да ће основна плата за њих бити више од 2.000 евра.

"Наша војска снажи и биће много јача, пријавио се велики број младих људи", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да је овог пута повећан број људи из Шумадије и запада и истока Србије.

"Без војске сте ништа, постајете ловина за лешинаре и не можете ни да постојите. Зато војску и градимо и радимо све што можемо да нам буде снажнија. Војска наша је 10 пута снажнија него што је била пре 10 година", рекао је председник Вучић.

Скандирање Партизанових навијача има везе са криминалом

Председник Вучић изјавио је да непристојно скандирање које долази од навијача Партизана, има везе са криминалом и оптужницама против неких људи.

Председник Вучић рекао је да је прво мислио да то има везе са спортским резултатима и већим успехом Црвене звезде и чињеницом да никада није крио да навија за Црвену звезду.

"Нико у Евопи не крије за кога навија. Тајани навија за Јувентус, Мелони за Рому и нико нема проблем са тим", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да ФК и КК Партизан за порез дугују 26 милиона евра, а ФК и КК Црвена звезда нешто мање од три милиона.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

Нагласио је да је ФК Војводина можда најздравији клуб по том питању, као и ФК Чукарички.

Што се тиче увреда које је на његов рачун изрекао председник покрета СРЦЕ Здравко Понош, председник Вучић констатовао је да је од њега на председничким изборима добио 1,5 милиона гласова више у првом кругу председничких избора.

"Нико га није нападао, говорио да је држављанин Хрватске. Можете да имате двојно држављанство, али нормално је да будете држављанин само државе чији председник желите да будете. А победили смо на изборима на најчистији могући начин", поручио је председник Вучић.

Како је рекао, на опозиционим медијима, који би требало да буду грађанске оријентације, највише простора имају они који вичу да је он издајник.

Њихов циљ је, тврди Вучић, да Српска напредна странка, са 45, 46 одсто, спусте на 30 одсто гласова да би морали да праве коалиције.

"Људи неће да гласају за Поноша, па пуштају десничаре да би нам узели гласове и да би могли да нас уцењују. Тиме би Србија изгубила самосталност. Могу да вам саопштим да смо успели да значајно спустимо десне екстремисте, чија је једина политика Вучић издајник", поручио је председник Вучић.

Мењаће се динамика нашег односа са Европском унијом, Американци праве свој блок

Председник Вучић говорио је о изјави Кристијана Вершолца, који је рекао да је од српског председника два месеца пре почетка сукоба сазнао да ће почети рат у Украјини.

"Није то нека велика тајна, могли сте да погледате и у вашој архиви моје изјаве од 25. новембра, када сам био у Сочију код председника Путина. Ја сам тада рекао да очекујем да нам се припрема много тога тешког у свету. Не зато што ми је Путин било шта слично рекао, ја њега довољно добро познајем. И ја сам разумео шта ће се десити у Украјини", рекао је председник Вучић и додао да је Путин раније увек говорио много о Украјини, а на том састанку није причао ни три минута.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

Председник Вучић рекао је да није пророк, већ је само слушао и ређао чињенице, и да ће покушати да објасни шта очекује у наредном периоду.

"Мислим да већ у јуну мора да уследи, пошто Украјина неће лако победити у војном смислу, то је готово немогуће, очекујем да ће добити велики замах на европском путу. Мислим да ће бити донете одлуке о хитном почетку преговора и хитном уласку у ЕУ. Американци праве један блок унутар Европе, посебан блок који ће чинити Пољска, Балтичке земље и Украјина. Имаћете земље које су веће од Француске по броју становника. Ако додате томе и Румунију, онда тај квинтет или секстет постаје најмоћнији у Европи, а под директним је утицајем Америке", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да ће се мењати динамика нашег односа са Европом, и да жели да се нада да ће то бити у позитивном светлу.

"Али за нас постоје ограничавајући фактори, а то су санкције Русији и Косово и Метохија. Мислим да ће се у међувремену догодити још много тога. Бајденов акт о смањењу инфлације, који је генијалан, чиме су натерали компаније из ЕУ да се селе у Америку, они ће се сада договорити са Европом да за европске земље то не важи. Узеће компаније попут Фолксвагена и радна места. Договориће се да то не важи, али да морају да спроводе мере према Кини какве спроводи и Америка", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је видна промена према НР Кини, и да је први пут Урсула фон дер Лајен употребила синтагму стратешки ривал, што је амерички термин.

"Америка ће бити доминантна у никад јаснијем облику, а биће исти однос Европе и САД према Кини. Биће интересантно. Зато ће бити интересантна посета Кини Урсуле фон дер Лајен и Макрона. И ми морамо да гледамо себе, како ћемо да сачувамо своју земљу.

Странци зауставили послове са литијумом

Председник Вучић изјавио је да је Србија пропустила велику шансу за развој тиме што су обустављени сви послови са литијумом и за то је оптужио, како је рекао, стране службе.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

"Мислили су да сам луд, јер сам једини који сам говорио о литијуму. Могли смо по највишим светским стандардима да све то урадимо и да нам процвета тај део Србије. А зашто то нисмо урадили, зато што су стране службе нашле људе овде који ће да зауставе развој Србије", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да би Србија за 10 година стигла средње развијене земље у Европи.

Како је рекао, чак и да Влада Србије сутра промени одлуку о литијуму, а како је нагласио неће, изгубили смо пет година.

"Мени је јасно зашто су то странци урадили, ја то разумем. Они када говоре о балансу, то значи да Србија не сме да оде изнад и да мора да се контролише са оним око ње и са притисцима. Зато су нам разорили земљу, како год да буде изгубили смо пет година у развоју. Имали смо бело злато, нешто што је ретка ствар у Европи", рекао је председник Вучић.

Како је рекао, богати смо, али нисмо у стању то да искористимо, јер код нас рударство не постоји као грана.

Победили смо на изборима, а сада гледамо хистерију која нема везе са политиком

Председник Вучић говорио је о нападима Здравка Поноша на њега и том приликом рекао је да што се тиче тога када ме називају издајником, што се Поношеве изјаве тиче, тај човек је био противкандидат на изборима. И добио је више од милион и петсто хиљада гласова мање. И нико га није нападао, да је држављанин Хрватске. Није логично да будете председник државе, али и да будете држављанин стране земље. Победили смо тада на најчистији могући начин. А сада гледамо хистерију која нема везе са политиком. У тим њиховим медијима, које су тобож прозападне, највећу подршку имају они који вичу да сам издајник, и да сам срушио националне интересе, а немају аргументе за то. Они хоће да спусте Српску напредну странку са неких 45-46 одсто на 35 одсто. Знају да они који су гласали за Српску напредну странку неће гласати за Поноша или неког другог. И зато пуштају десничаре мислећи да ће наши гласови отићи код њих.

Председник Вучић рекао је да би потом почеле уцене свих политичких актера усмерене ка Српској напредној странци.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

"И тада би људи који су уништавали "стреле" и топили тенкове у Чешкој, били на власти. Али опет су погрешили. Оно што могу да кажем је да смо успели да одбијемо све те нападе, већ смо променили политичку мапу Србије. Све њих, екстремисте са десна смо успели да спустимо значајно. Сви они немају никакву политику. То је политика "Вучић педер, лудак, убићемо га, сместићемо га у затвор", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да мора да постоји политика, и да он неће да лаже никога, а посебно не бираче.

"Неко мора да води државу. Не може у свако село да стигне аутобус. Хоћете из свог џепа да платите то? Нећете, мислите да постоји неки ћуп из ког ће да се извади новац. Видели сте на свим телевизијама. Страшно како је скуп лук, како је скуп целер. А да је јефтин, отишли бисте код произвођача да правите прилог како све пропада, и како он не зарађује. Увек постоји код нас потреба да се каже нешто негативно. Зато немојте да се бавите политиком без политике. Људи неће више да се руши и пали. Сви су мислили да сам луд зато што сам причао о литијуму. И даље тврдим да смо направили грешку, процветала би нам западна Србија", рекао је председник Вучић.

Подсвест је чудо

Председник Вучић прокоментарисао је изјаве Вука Јеремића, који га је назвао лудаком и рекао да нас због тога ЕУ не жели, председник Вучић рекао је да је подсвест чудо.

"Рекао је да су мислили да после Милошевића не може да дође гори лудак. Па у праву је, после Милошевића су дошли гори. Који су девастирали земљу. Он прича да Србија не сме да стави вето у ЕУ? Па није ваљда да се он залаже за то да немамо вето. А то говори човек који је против сваке европске иницијативе и ЕУ, нада се да ће добити гласове родољуба, а сви знају шта је радио. Ајде да причамо о резултатима. Ево ти тако паметан, а ја луд, па колико си километара пруге изградио? Нула километара. Обновили су 28 км пруге, Батајница-Голубинци. А лудак је до сада реконструисао 735 км пруге. А 108 км нове брзе пруге урађено. Које ауто-путеве су урадили ти паметни људи. Мучио се Мркоњић са њима, имао је енергију, али није било пара, пропала земља због оваквих паметних. Сећате се, радили су онај део према Хоргошу, и по пети пут су асфалтирали онај део код Фекетића, што је Милошевић два пута отварао", подсећа председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

Председник Вучић додаје да ништа више од тога није урађено у време претходне власти.

"Ми за који дан отварамо Сурчин-Нови Београд, излазићете на Милош Велики док кажете кекс. Ускоро отварамо ауто-пут до Крушевца, за три месеца отварамо и обилазницу око Београда. У септембру отварамо Рума-Шабац, затим до Лознице. Па Кузмин, Сремска Рача. Све то радимо, ауто-пут од Пожаревца и до Пожаревца. Надам се да ускоро крећемо да радимо и Северну тангенту, то су велике паре. А када све то урадимо, плус ово што радимо до Дуге пољане, остаје нам да урадимо Карађорђе, од Младеновца и Раље до Аранђеловца. То је разлика. Ти паметни су изгубили 450.000 људи, а ми запослили 500.000 људи више него у њихово време. Они паметни, а ми луди", додаје председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да нису правили ни болнице, и да се у то време исељавао велики број људи из Србије.

"А сада смо имали највећи пад исељавања у региону, људи имају више поверења у државу. Као што сам рекао, просечна плата ће бити 1.000 евра.

Наши односи са Мађарском су на највишем историјском нивоу

Председник Вучић рекао је да је са Мађарском отворен један нови стратешки дијалог и да ускоро очекује да се направи нови орган о сарадњи између две земље.

Председник Вучић је тим поводом рекао да ће у мају бити одржан самит на највишем нивоу, којем ће присуствовати он и мађарска председница Каталин Новак, као и представници две владе.

"Верујем да би требало у Београду или у Новом Саду да се одржи тај самит. Видећемо. И да направимо тај стратешки савет, по питању безбедности можемо више да сарађујемо, против тероризма и то нам отвара могућности и сарадње унутар наше војске и полиције и у војно-техничком смислу", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић навео је да је Мађарска сада пети трговински партнер Србије, а била је тринаеста и та сарадња, како је рекао, драматично расте, што говори о великим мађарским улагањима у нашу земљу.

Председник Вучић цитирао је премијера Виктора Орбана, рекавши да су односи две земље на највишем историјском нивоу.

"Ми смо имали велику сигурност ове зиме и сада желим да грађанима кажем, за резерве гаса. Ми у овом тренутку имамо 520 милиона кубних метара гаса. То је велика резерва за нас, ми ћемо да пробамо да је подигнемо на 700 милиона кубних метара, јер имамо гасну електрану, ТЕ-ТО "Панчево", из које смо узимали струју, посебно у данима када нам је било тешко да покријемо недостатак електричне енергије, па смо на такав начин то радили. Зато нам је гас, између осталог, био потребан", рекао је председник Вучић.

Подсетио је да се гради и гасни интерконектор са Бугарском, како би Србија могла да добија гас и из других праваца.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

Председник Вучић истакао је да су нам и Руси омогућили још 100 милиона кубних метара гаса да можемо да држимо у њиховом делу Банатског двора и нагласио да су то важне ствари за Србију.

Говорећи о инвестицијама у инфраструктури, председник Вучић рекао је да се ускоро отвара ауто-пут до Крушевца и за три месеца се отвара обилазница око Београда.

"Ускоро отварамо Рума-Шабац, вероватно у септембру. Наставља се затим брза саобраћајница до Лознице, па Кузмин и тако даље. Радимо и ауто-пут до Пожаревца", рекао је председник Вучић.

Како је рекао, после тога ће остати још да се уради "Карађорђе", од Младеновца до Аранђеловца.

Сви су далеко од победе у Украјини

Председник Вучић изјавио је да ниједна страна у рату у Украјини није ни близу победе, а на питање шта мисли о потерници коју је Међународни кривични суд (МКС) издао против председника Русије Владимира Путина, председник Вучић одговорио је да сматра да је то политички веома лоша одлука која ће коштати много у животима Руса и Украјинаца, али и имати великог одраза на економију целе Европе.

"Мораћете да седнете са Путином да разговарате, а како да разговарате са њим, а да му ово оставите? Како уопште мислите да направите неки договор, а да му то остане као Дамаклов мач над главом. Зашто сте га ограничили?", питао је председник Вучић.

Председник Вучић истакао је да је МКС преузео обавезу коју не зна како ће да спроведе.

"Колико ће све то живота коштати Руса и Украјинаца и свих других, као и због лошије економије у Европи и свету због такве одлуке. Немам појма о самом случају, осим што мислим да је то политички лоше за све и то нисам крио од првог тренутка", поручио је председник Вучић.

Председник Вучић сматра да је то лоша одлука за оне који су је донели.

"Они мисле, бусајући се у прса, да су близу победе, а нису. Сви су много далеко од победе. Ни Руси нису близу победе. Нико није близу победе. У рату некада неко победи, а некада сви изгубе. Плашим се да ће овде сви да изгубе и нико неће победити", констатовао је председник Вучић.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

На питање о формирању приштинске тајне службе на Косову и Метохији, председник Вучић одговорио је да Албанци имају своје службе које нису ни мало наивне и да на озбиљан начин раде тај посао.

"На југу је значајно присуство, а покушали су и на северу, у општини Зубин поток и Лепосавић, купујући људе за њихове потребе и то није за потцењивање. Многе друге службе постоје овде које делују офанзивно на територији целе Србије, укључујући и Косово и Метохију, и ту наше службе морају да раде значајни контраобавештајни посао", рекао је председник Вучић.

Додао је да све то није велика новост, али и нагласио да наше службе нису ништа слабије од осталих у региону.

Народни покрет за државу је широки народни покрет

Председник Вучић рекао је да је Народни покрет за државу широки народни покрет, и да сви могу да приступе.

"Појединци који нису хтели да буду страначки организовани. Насмејао сам се када сам видео да пишу како ја терам СПС да уђу у покрет. Никога не терам, чекам да видим шта ће моја странка одлучити. Мислим да је тај покрет потребан, као један шири консенсуз. Макар мало шири, па смо нешто урадили. Никога нисам молио ни за шта. Ајде доведите тог који каже да сам вршио притисак, или да сам га уопште позвао. Него то раде да себи дигну цену. Измислите шта вам падне на памет. Ја бих сваки дан морао четири сата да одговарам на бесмислене оптужбе", додао је председник Вучић.

Говорећи о Отвореном Балкану, председник Вучић рекао је да ми морамо да живимо и са Албанцима и са Бошњацима.

"То је једна паметна и добра идеја, а национални интереси се увек чувају. Видео сам и шта се десило у Пазару. Шта се збива у Новом Пазару? Ништа. Бошњаци сада долазе у петоструком броју у Београд да живе, а не у Сарајево. Много тога се променило. На свим странама има екстремиста. Када је један од њихових челника дошао у Пазар, а мислим да је Угљанин говорио о фашистичкој Србији. И питају ме шта ћу да урадим. Каже да ће одцепити Санџак. Шта ће, они да одцепе три општине, а неће се отцепити 68 општина српских. Дајте пустите то, хајде сви лепо да живимо. Где ћете да се отцепите, то су прошла времена", рекао је председник Вучић.

Ја не правим никакве пактове, ја имам пакт са грађанима Србије

О изјавама Ранка Ристића да је "Вучић лудак који хоће да баци семе зла међу народ", председник Вучић рекао је да је то онај што се бунио против МХЕ, а био је у телима која одлучују о свему ономе против чега се борио.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

"У праву сте, ми смо сви лудаци. И шта је проблем што сам рекао истину. Проблем је у томе што истину не смете да кажете. Као што је проблем што не смете да кажете истину око литијума. Зашто је Рокфелер давао паре ономе, да би Србија напредовала? Или воли да баци паре? Да вам кажем, бићу све више лудак, и све што више буде јаснија разлика у резултатима. Знате зашто сам лудак? Зато што ово не би издржао нико. Не постоји нико ко ово издржава, кога нападају око било чега. Сликао је онај Пајтићев најближи пријатељ, да не кажем нешто више, не знам што се тога стиде. Он је сликао мог сина, старијег. И сада, све то лепо, објављује, мој син без обезбеђења иде. Зато сам ја проблем, што то смем да питам само ја. Мислите да имате право да уништавате животе туђој деци", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да су три године ширене лажи о Јовањици, и да су на крају од свих прича и сарадника хтели да убију управо њега.

"Ја се не плашим шта ће да измисли Милован Бркић. Данас имате таквих лудака, као што је она што је измислила да је Аналена Бербок била проститутка, па оде на Хепи па лупета. Ја немам проблем са тим, свима у лице да кажем шта и како је. И овом што узима огромне паре, и овима што су много морални. Мене баш брига шта ће ко да објави на било којој страни. Кажу неки да су мене уценили. Ја немам ни сто, ни шесто, ни милијарду. Немам рачуне, куће, виле. Чиме да ме уцените? Колико ми брат има ресторана? Има ту неки, има кафану код Цареве ћуприје, и онда се прича да је Андреј то купио, иду по граду. Шапућу то. Па јел вас мало срамота, десет година лажете. Јел вам доста мало. А ја хоћу да причам о пругама и путевима", рекао је председник Вучић.

Нагласио је и да се неће плашити бедника који сами себи све праштају, и баве се најгорим лажима.

"Свако би тражио неку копчу, немој да ме нападаш. Ја не правим никакве пактове, ја имам пакт са грађанима Србије. И баш ме брига шта ћете да пишете. Шта год вам пада на памет ви урадите. То је њихов посао, а наш посао је да радимо, и када видите резултате онда вам је све јасно", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић коментарисао је и изјаве Јове Бакића, који тврди да га је Запад уценио, и рекао је да никада ништа није украо.

"За разлику од тих лажова и лудака. И сви хоће да бију некога. Ми нећемо никога да бијемо, али нећете ни ви. А то да имају о мени материјала, па ће доћи Ескобар да ме уцени. Нико нема ништа о мени. Шта то на пример имају? Тако причају већ десет година. Немам нигде ниједан рачун, кућу, вилу у иностранству. Који материјал? Као оно када су прислушкивали разговоре где ја причам да ли боље игра Канга или Кангва. Пола разговора су били такви. Тиме да ме уцењују", запитао је председник Вучић.

О изјавама Небојше Вујовића, који тврди да ће захваљујући Вучићу пет земаља ЕУ које нису признале Косово то ускоро урадити, председник Вучић запитао је где то пише.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

"Не пише нигде наравно. Неке од тих земаља су близу, али близу су годинама да признају. Немојте се позивати на нешто што не пише. А посебно немој да измишљаш ти који си се надао у америчке тенкове, да те сачувају на власти", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић подсећа и да су увек говорили да ће га разбити у Скупштини, и да више нису могли да издрже колико је он имао снаге да говори.

"Много је јак Милош Јовановић. Осећао сам се лоше, организована парада и шарада. Тражили су нешто што од себе нису никада тражили. А ћутали су док су нам спаљиване цркве. Надали су се да ће прекинути седницу, па ће правити скупове. А ја сам поносан на грађане Србије који нису глупи. Њима не можете да продајете оно што сте замислили да можете. Ти људи знају какво је право стање ствари на Косову и Метохији и верују свом руководству да ће штитити интересе народа. То говоре људи који су у својим дисертацијама агресију НАТО називали интервенцијом, ти људи нам држе патриотске придике", рекао је председник Вучић.

Говорећи о скупу у Сомбору који је одржан на Дан сећања, председник Вучић рекао је да је било око 24.000 људи, док је на протесту опозиције било 5.200 људи.

"А говорили су да је било 10, 20 хиљада. И то уопште није важно. У Сомбор су дошли људи о свом трошку. Каже дали им сендвиче. То је тако бедно да немам речи, не вређајте народ. А људи су дошли да чују поруке патријарха, Додика, моје. Вероватно нису ни знали да ће Маријана Паскаш говорити, дошли су и да одају почаст погинулима. Док смо ми одавали почаст, неки су се смејали ко луди на брашно, и покушавали да блокирају улице Београда. Стану у ону уску улицу код Председништва, да изгледа као да их има много. Колико им је био тужан дан видели смо 2004. и 2008. године. Колико су туговали боље да иду у кафану, бар ће ПДВ да остане", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је да се од 2014. године мења наш однос према НАТО агресији, али и према Јасеновцу, херојима са Кошара.

"Правимо филмове, много тога радимо и улажемо. Без културе сећања нема ни будућности. Поставља се питање зашто то све радите, ако се нико неће сећати. Не смемо да заборавимо сопствене муке, јел их нико неће сачувати за нас", рекао је председник Вучић.

У спорту смо остварили огромне успехе

Председник Вучић рекао је да смо и у спорту остварили огромне успехе, и поменуо Новака Ђоковића као пример.

Председник Републике Србије Александар Вучић изјавио је да ускоро иде у Ваљево да отвори фабрику "Бизерба", истичући да много тога, како је рекао, треба да се отвори ове године.
Извор: Принтскрин

"Освајали смо медаље и на Олимпијским играма, 8 и 9 медаља. У спорт мора да се улаже, има ту мало и среће, али мора да се уложи. Држава је улагала новац и у Партизан и Звезду. А то што они воле да праве отклон од државе, једни мало више од других, то је све државни новац. Хоћете о култури. Ове лажи о Бошку Бухи, а они продали Пецонију. А ми ћемо то да завршимо. И тако измишљају из дана у дан, кажите ми само једну област где су били бољи од нас", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић додао је да политички противници не бирају средства, и подсетио на лажи које су се шириле о несташицама шећера.

"То је вештачки изазвана криза. Ми 15 дана смиривали тржиште, и онда се видело да је све била лаж. Робне резерве постоје да буду пуне, а не празне. Имамо и сардина, и грашка, и пасуља. Могу да се смеју, али би се бунили да нема. То је домаћинско понашање. Ми имамо новца, не за бацање, али довољно, и код нас нико неће да буде гладан", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић рекао је иронично да многи боље од њега знају како функционише држава.

"Када људи који о држави не знају ништа, и држе вам придике. А једни би изазвали ратно стање за 15 минута и слали туђу децу да гину. А други су све давали на тацни, они су одушевљено коментарисали како су се решили Косова када је Међународни суд донео пресуду. Ти људи да ми држе придике? Ја сам увек на страни државе, и код мене нема тих јефтиних трикова где треба да се додворавам људима. Само да државу сачувамо, а ми сви мало да пробамо да стегнемо каиш. Први ја, па сви други онда. Да видимо шта још можемо да урадимо", рекао је председник Вучић.

Остале вести