Решавамо најважнија питања за Србију

Најновије
Извор: Принтскрин

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас из Њујорка да ће бити напорно али да верује да ће моћи много ствари да се уради и да се решавају најважнија питања за Србију.

Извор: РТВ Пинк

"Нисам у било каквој политичкој офанзиви. Радим свој посао. У офанзиви су неки други према Србији. Неки су стално раније били у офанзиви, а ми смо све губили. Ја радим свој посао, то је моја дужност", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да се очекују и бројни притисци на Србију.

Председник је пренео и да је јутрос разговарао са Клаудијом Тени, чланицом Доњег дома Конгреса и додао да она разуме проблеме Србије.

Председник Вучић борави у Њујорку где ће се поводом 77. заседања Генералне скупштине Уједињених нација састати са више од 30 званичника држава широм света и шефовима кључних међународних политичких и економских организација, а 21. септембра ће говорити на Генералној дебати током заседања УН.

У говору најважније ствари које муче грађане Србије

Председник Вучић најавио је да ће у његовом говору пред Генералном скупштином Уједињених нација изнети најважније ствари које муче грађане Србије.

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас из Њујорка да ће бити напорно али да верује да ће моћи много ствари да се уради и да се решавају најважнија питања за Србију.
Извор: Принтскрин

Председник Вучић је на питање шта Србија може да уради у сфери геополитичких питања, имајући у виду да говори после председника Украјине Володимира Зеленског, пренео да још ради на последњим подешавањима детаља говора.

"Водили смо расправу да ли да говорим на енглеском или српском. Нико у сали неће слушати говор, али ће га сви прочитати у земљама чланице. Донели смо одлуку да говорим на енглеском, јер ово није обраћање домаћој јавности, већ онима у међународној заједници који могу да нас чују", подвукао је председник Вучић.

Председник Вучић је објаснио да многи, када виде да се говор држи на језику који није енглески или француски, са мањом пажњом прате излагање.

Пренео је да се говор одржава око шест сати после подне по локалном времену, да је пре њега у пола шест Зеленски, и потом представник Конга.

"Сви ће да преносе Зеленског. Биће интересантно шта ћемо ми рећи, па ће и нас јер смо после њега", уверен је председник Вучић.

Указао је да је случајност што говори после Зеленског, додајући да се прво обраћају шефови држава.
Нагласио је да је суштина у садржају, и да ће се у његовом говору наћи ствари које муче грађане Србије.

Председник Вучић је рекао да је говор поделио у пет тачака и да ће говорити о поштовању, односно непоштовању међународног права.

Имамо стабилне финансије и шансу да преживимо

Председник Вучић изјавио је да држава има стабилне и снажне јавне финансије, захваљујући чему имамо добре шансе да преживимо предстојећи изазовни период.

Председник Вучић је из Њујорка саопштио да је држава, у периоду јануар - август, забележила суфицит, од 0,5 милијарди, уз бољи однос од преко једне милијарде од очекиваног, захваљујући приходима већим од очекиваних.

Председник Вучић је рекао да је држава у том периоду забележила приходе од 147 милијарди динара више него што је очекивано.

"Имали смо 1,37-1,38 милијарди евра прихода. Али велики су и расходи", рекао је председник Вучић.
Како је рекао, расходи су 42 милијарде због енергетске ситуације и скока цена.

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је данас из Њујорка да ће бити напорно али да верује да ће моћи много ствари да се уради и да се решавају најважнија питања за Србију.
Извор: Принтскрин

"Куповали смо нафту, гас, струју, то доприноси озбиљним проблемима. Срећом па имамо стабилне и снажне јавне финансије, без тога не знам да ли бисмо имали шансу са преживимо. Није лако, али да је другачије, не знам да ли бисмо имали шансу", рекао је председник Вучић.

Политичка офанзива према Србији, гледамо да сачувамо земљу

Председник Вучић изјавио је да су неки у политичкој офанзиви према Србији и да је његов посао за сачува земљу.

Председник Вучић је рекао да ће на Генералној дебати светских лидера у Уједињеним нацијама бити до сада највећа заступљеност земаља које ће бити представљене на највишем нивоу, председницима држава, краљевима и председницима влада, чак 150 до 192 или 193 држава чланица Уједињених нација.

"Ово је највећа заступљеност у не знам колико последњих година или деценија. Ја нисам ни у каквој политичкој офанзиви, радим свој дипломатски посао, а у офанзиви су неки други према Србији, а наше је да учинимо оно што можемо да сачувамо своју земљу", истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да су неки у Србији раније били увек у некој офанзиви, али да смо ми све губили и бивали све мањи и економски слабији.

"То је моја дужност, радим посао и за то ме плаћају грађани Србије", рекао је председник Вучић и додао да ће бити напорно у Њујорку, али да верује да може пуно тога да уради.

Председник Вучић је имао данас састанак у Њујорку са конгресменком Клаудијом Тени, копредседавајућом српског кокуса у Конгресу, изјавио је да је то изванредна жена која разуме проблеме Србије.

"Разговарали смо о снажењу српског кокуса и како да мењамо заједнички ствари и да веће делегације конгресмена из оба дома доведемо у Београд и Србију. Имали смо добар разговор и објаснио сам ситуацију у региону и Косову и Метохији шта се дешава са Србијом. Имали смо незваничне сусрете јуче са привредницима и већ данас и сутра крећу састанци који ће бити на сваких пола сата", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао и да је време великих тензија и геополитичких промена у свету и да је зато важно што учествује на Генералној скупштини Уједињених нација и дебати светских лидера.

Додао је да ту може пуно контаката да се оствари корисних за нашу земљу.

За Србију неприхватљиво Косово у УН, одбио сам папир

Председник Вучић је изјавио да за Србију није прихватљиво да Косово добије столицу у УН и да је одбио да прими папир који су му донели међународни представници.

Говорећи за ТВ Пинк из Њујорка где учествује на заседању Генералне скупштине УН, а на питање да ли је упознат са предлогом за решавање косовског проблема који се појавио у албанским медијима, а према коме би Београд у року од 10 година требало да призна Косово, док би Приштина одмах добила столицу у УН, председник Вучић је одговорио да је одбио да прими папир који му је показао Мирослав Лајчак.

Председник Вучић је додао да не може да каже да ли је све тачно што је објављено, јер није запамтио све што је писало на четири стране. "Знао сам да не треба да узмем тај папир. Тај папир ме чека да га узмем", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да ће бити много проблема, јер како је нагласио, када једном пустите Приштину у УН, више никада нећете моћи да је избаците.

"Неке идеје које су написане сличне су онима које сам слушао раније и довољно сам искусан да знам да није требало да узмем тај папир. Не постоји шансе да ми пустимо Косово у УН. Боли ме глава од тога и зато нисам узео папир. Наставиће се жестоки притисци, а ми морамо да водимо рачуна како ћемо да живимо, шта да једемо и како ће то све да изгледа", рекао је председник Вучић и истакао да тај папир "чека" да га узмемо.

Прихватили или не прихватили предлог, истиче председник Вучић, биће проблема.

"Ако прихватимо - када једном пустите Приштину у УН, иако се не тражи формално признање Косова, више никада нећете моћи да је избаците. Ако је то за вас мали проблем, не знам који би био већи. А ако то одбијемо, као што кажу Хрвати, Србија и Вучић биће изоловани. Не мислим да је то лако, али не искључујем ту могућност", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да је јасно да су тај папир објавили Албанци или неки којима је то одговарало преко Албанаца, али да Срби сигурно нису.

"Они су поставили ствари прилично јасно, не кажем правично. Путин је поставио зид и морамо да одлучимо са које стране зида смо. Они који не желе да буду у близини било каквог зида, као што смо то ми, неће дозволити да се тако догоди", поручује председник Вучић, те додаје да нам следе тешки притисци који додатно компликују нашу позицију и по питању енергетске безбедности и по питање производње хране и снабдевања тржишта и многих других ствари.

"Нисмо се родили на неком мирном месту, већ на раскршћу путева и морамо све те ствари да решавамо", рекао је председник Вучић.

На констатацију новинарке да је једна од тачака да Србија, уместо признања, мора да прихвати Косово као посебну политичку и правну реалност, председник Вучић је одговорио да није проблем да прихватимо Косово као реалност, али не и као део УН.

"Можемо да разумемо да постоји влада у Приштини која се са нама у ничему не слаже јер тако мисле Албанци на Косову, то све можемо да прихватимо али да Косово буде део УН, то је већ нешто друго", истакао је председник Вучић.

Што се тиче треће тачке наводног споразума према коме ће Србија заузети пасиван став и више неће спречавати улазак Косова у међународне организације, председник Вучић је одговорио да је он одлучио да, после овог састанка, заузме веома активан став по том питању.

Како је навео, састаће се са представницима много земаља са континената на којима имамо старе пријатеље.

"Негде смо их имали па смо их изгубили, па ћемо покушати да их вратимо. Из Централне Америке имаћу сусрете са представницима три земље, једној нећу да кажем име, друга је Гватемала где су наши пријатељи, и трећа је Костарика која је међу првима признала независност Косова, али желим да имамо добар дијалог са њима. Изванредни су у дигитализацији. Па ћемо имати разговоре са Африканцима, многим земљама из Азије. Ми ћемо наставити да радимо свој посао, а Албанци свој", нагласио је председник Вучић.

На питање колико можемо да лобирамо у Вашингтону, с обзиром на јачину албанског лобија, председник Вучић одговара да није у питању само албански лоби.

"Тешка је наша позиција. У њујоршкој полицији, имају синдикат са преко 1.000 људи који се зове Илириа, и све су Албанци. Нема стејк хауса на Менхетну који не држе Албанци. Али нису само Албанци, америчка политика је таква. Нас је та Трећа Призренска лига основана 1949. у Њујорку коштала више него Прва и Друга. Сем тога ту су земље Квинте, најмоћније западне земље", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић поручује да нам је потребан рационални став и озбиљан борбени дух који значи да се боримо за све што можемо, да разумемо своју позицију, знамо колико смо мали али не можемо да прихватамо ствари које нам се намећу.

Како је нагласио, следећа тешка искушења биће на берлинском конгресу пошто ће, како је рекао, они тражити конкретне договоре и за нека питања која су за нас у реду, и за нека која за нас нису у реду.

Биће притисака, али ми радимо за своју земљу

Председник Вучић је рекао да ће свакако бити додатних притисака на Србију, после његовог говора у УН којем ће истаћи кршење међународног права по питању КиМ, али да то никога не треба да занима, јер он је ту да ради свој посао.

“Биће притисака, наравно, али кога то брига. Наш посао је да радимо за своју земљу, а не за неког другог. На то сам поносан, увек смо се тако понашали, и сачували слободарски дух земље и независност”, рекао је председник Вучић за ТВ Пинк.

Председник Вучић је рекао да је пристао да говори у УН због много важних ствари, али и приметио да многи често не разумеју шта се дешава, и да је пред нама кључних шест месеци у којима се, каже, “прави разлика”.

После тога, биће оних који су једва преживели са малим шансама за успех и напредак, оних који су преживели, али тешко ослабљени и они који су претрпели значајне ударце, али су преживели као најјачи.

Predsednik Srbije Aleksandar Vucic Rešavamo najvažnija pitanja za Srbiju
Извор: Принтскрин

На крају ће се, каже, видети додатна разлика између Немачке и осталих, док ће у другом реду остати Француска, Шпанија и неке друге земље.

“Немачка ће да оде у небеса, без обзира на све друге. Просто, најјачи су, могу да, фигуративно, бацају паре. Ако су могли до 60 милијарди да баце за помоћ компанијама, да их оставе у ланцу снабдевања и производње…. Биће уништени неки мали по Европи. Ми морамо да водимо рачуна да сачувамо запосленост”, рекао је председник Вучић.

На питање да ли ћемо то моћи, председник Вучић је рекао да је сваки дан који прође - добро, а ако отворимо и неку фабрику, то је онда невероватан успех у оваквим условима.

Додао је да је сада незапосленост 8,9 одсто, док је 2012. била 25,9 одсто.

Чекам важну вест од Ердогана о струји

Председник Вучић је изјавио да ће држава настојати да плате расту брже од инфлације и додао да чека важну вест везану за електричну енергију од председника Турске Таипа Реџепа Ердогана, који је, како је додао у Њујорк дошао са једном од највећих делегација.

"Чекам да нам јави да ли ће нам препустити део струје што смо договорили са Алијевим, да ли могу да нам тих 100 мегавата инсталисане снаге пропуштају кроз трансмитерски систем, рекао је председник Вучић у Њујорку где ће говорити пред Генералном скупштином УН, међу лидерима 150 земаља.

То је важна вест за нас, тиме би додатно осигурали снабдевање за наше грађане, рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је за ТВ Пинк рекао да је данас решаван и проблем куповине 30 тона мазута због, како је рекао, неодговорних људи по локалним самоуправама.

Држава ипак, како је нагласио, због тих људи, који дугују огромне паре, не сме да допусти да људи немају грејање између осталог и зато што би то био снажан притисак на електросистем Србије, јер ће сви користити грејалице.

На питање да ли и те проблеме решава из Њујорка, рекао је да мора да буде у контакту са надлежнима, јер је реч о животним проблемима.

Сви су они моји, али само као грађани

Председник Вучић је рекао да ће Србија бити најсрећнија када они из опозиције, који се тренутно свађају ко је његов играч, остану дубоко у запећку, а нормална Србија се даље развијала.

На питање ко је његов играч, пошто су се лидери опозиције у недавној тв емисији међусобно тако оптуживали, Вучић је за Пинк из Њујорка одговорио:"Сви су они моји, али грађани, пошто сам председник".

"У политичком смислу далеко им лепа кућа и једнима и другима. Биће најсрећнија Србија да они остану у дубоком запећку, а да нормална Србија напредује", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао да им је једино заједничко да говоре сладострасно "Мрзимо Вучића".

"Ја с тим немам проблем, али имам проблем да би последице њихове владавине биле катастрофалне. Зато морамо да инсистирамо на очувању пристојности, безбедности сваког грађанина", објаснио је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да су све политичке емисије мало гледане, јер су људи сити слушања глупости.

"Грађани су видели скупштински пренос, који је остварио огроман рејтинг. Видели су све разлике и неће да слушају накнадну памет шта је било. Зато су оборили све негативне рекорде", подвукао је председник Вучић додајући да грађани желе да слушају оно од чега им живот зависи.

Хил не разговара са мном како би са политичким лилипутанцима

Председник Вучић је поновио да амерички амбасадор Кристофер Хил ништа није тражио од њега, нити утицао на њега по питању прајда, рекавши да са њим, амерички дипломата тако не разговара.

“Хил је паметан човек, ветеран. Није будала. Зна с ким како разговара, он би са политичким лилипутанцима тако разговарао. Зна како разговара са мном то поштује. Није му пало на памет”, рекао је председник Вучић.

Додаје да Хил веома води рачуна о томе.

“Свашта сам слушао, како наоружавамо Русију, шаљемо муницију у Русију, у Украјину, оружје у Украјину… А, то су лажи, и то раде многи амбасадори...”, рекао је председник Вучић.

На констатацију да поједини медији пишу да су га навијачи Црвене звезде вређали, упитао је “да ли мисли да то да је сексуално општио са Аном Брнабић”, иронично додајући да је “то у реду и да је то заслужио”.

На констатацију да медији наводе да навијачи окрећу леђа држави, каже да не разуме шта то значи, јер нису ни били уз њих.

“Милош Велики је давно рекао - која ли сам ти то много велика добра учинио, па ме мрзиш… Никад неће бити онога коме нисам неко добро учинио… Не знам да ли треба да се правдам да имам неке везе са Брнабић… Толико ми је то бесмислено, али сам рекао да су сви лажови који су говорили о Хилу, јер полазе од себе”, рекао је председник Вучић.

Обезбедићемо новац за занављање кредита

Председник Вучић је изјавио да ће држава обезбедити потребна средства за роловер или занављање кредита, као и да је фантастичан успех што смо у овим условима успели од УАЕ да добијемо милијарду долара по каматној стопи од свега три одсто.

Истакао је да ће покушати да се види са представницима ММФ-а у Њујорку и договори нови стенд бај аранжман.

"Новац је сада најскупљи од Другог светског рата", рекао је председник Вучић за Пинк и додао да са појединим банкама може да се обезбеди само мали новац, као и да је увек питање по којим условима може да се добије односно камати.

"Пресрећан сам што смо добили од емиратских пријатеља милијарду по камати од три одсто, што је фантастичан успех и немогуће у овим условима", рекао је председник Вучић.

Рекао је да ће током боравка у Њујорк, где учествује у Генералној скупштини УН до 23. септембра, покушати да се види са шефицом ММФ-а Кристалином Георгијевом у вези са склапањем новог стенд бај аранжмана за Србију.

"То нам је важно, да обезбедимо још стабилности за Србију, и да не расте јавни дуг, да обезбедимо одакле можемо да повучемо новац и за роловере, пошто морамо почетком наредне године да вратимо четири милијарде или да зановимо, тако да морамо да нађемо тај новац и наћи ћемо. Није то проблем, наш дефицит би био ове године испод три одсто да нема проблема са енергентима. Дефицит би био нешто већи од један одсто, само да није енергетских проблема", рекао је председник Вучић.

Истакао је да нико у свету не зна куда води ова ситуација и да има много проблема у свету.

Председник Вучић је рекао да поједине земље могу да се задуже и по камати од осам одсто, али да опет не могу, јер нема средстава на тржишту.

Додао је да је тешко вратити средства по камати од осам одсто, али и да ће камате бити и по 12 одсто, јер нема новца.

Многи ће бити банкрот и неспособни да враћају преузете обавезе, напоменуо је председник Вучић.

Они који су нападали полицајце кривично ће одговарати

Председник Вучић рекао је данас у Њујорку да је држава, за време Прајда, била изложена атаку неодговорних група са свих страна и истакао да ће особе које су за време тог скупа нападале полицајце одговарати кривично и прекршајно, као и лица која су нарушавала јавни морал.

"Видели сте појединце који су мислили да имају право да шетају и мисле да нико други нема право јер су нормални, а ови други нису нормални. Са друге стране видели сте особе које су нарушавале јавни морал из саме групе која је дошла да протестује испред Уставног суда. Лица која су нападала полицајце одговараће кривично и прекршајно, као и лица која су нарушила јавни морал, скидајући панталоне и гаће или не знам ни ја шта, то просто не можете да радите и немате право да радите", рекао је председник Вучић за Пинк.

Председник Вучић је тако одговорио на питање како коментарише шетњу у оквиру манифестације Европрајд у суботу у Београду и тврдње појединих политичких странака и медија да је амбасадор Кристофер Хил имао утицај на њега у одлуци да се тај скуп одржи или не.

Председник Вучић је рекао да која год одлука да је била донета суштински би је подржало 80 одсто људи, али да то нико неће рећи, већ ће преосталих 20 одсто грађана покушавати да "вас растргну" и окриве државу за све.

Рекао је да "лажни политичари" бесмислено тврде да је амбасадор Кристофер Хил извршио притисак да се парада у Београду одржи.

Председник Вучић је рекао да се уочи Европрајда водила тешка кампања "недовољно образованих политичара" из редова деснице захваљујући којима се, раније најављена двочасовна шетња, свела на шетњу од десет минута од Уставног суда до Ташмајданског стадиона.

"Кажу убедио га Хил, а шта ме то убедио? Да их полиција спроведе кроз парк, уместо да иду одатле где су стајали, поред Народне скупштине до Трга републике и све до доњег Калемегдана и Дорћола", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је објаснио да је са амбасадором Хилом разговарао највише о Косову и Метохији, енергетској ситуацији, помоћи Америке у изградњи "Ђердапа 3" и око уградње соларних панела, а да је тек на крају састанка споменута шетња ЛГБТ заједнице у Београду.

Председник Вучић је рекао да је на крају састанка, који је одржан истог дана када је одржан протест ЛГБТ заједнице због забране Прајда, упитао Хила какве су му активности за тај дан, те да је он (Хил) одговорио да још није донео одлуку да ли ће ићи испред Уставног суда или не.

Председник Вучић је рекао да противници шетње заправо нису ни "десничари", већ су "бубњари бесмисла", који су се сами тајно састајали са страним амбасадорима и сад на основу аутопројекције суде одговорним политичарима.

Према речима председника Вучића, поједине опозиционе странке не схватају да постоје лидери којима не може да се наређује и који са амбасадорима само разговарају.

"Поштујем сваког амбасадора, и руског, и америчког и ЕУ и сваког од њих, али суштина је у томе да мора да се одржи чврст став своје државе, а ми је хвала Богу имамо, што примећује цео свет", рекао је председник Вучић.

Рекао је да се "ера социјалних мрежа" користи за манипулацију и ширење лажи без одговорности и навео да га једни оптужују за то што је у Београду одржана фантастична шетња, која је пуштена кроз парк, док су са друге стране напади да исте шетње није било.

Изразио је задовољство што је за време шетње обезбеђена сигурност за људе и да није било значајнијег броја повређених, осим полицајца, којима је, овом приликом, честитао на храбрости.

Навео је да су полицајци нападнути само зато што су обезбеђивали мир и осудио уништавање јавне имовине и аутомобила МУП-а.

"Показали смо да је држава способна да сукобе спречи и да ће држава да обезбеди сигурност за сваког појединца, а у политичком смислу ваљда је сада свима јасно да ми морамо да се изборимо за тај култ нормалне и пристојне Србије", рекао је председник Вучић.

Истакао је да је од пресудног значаја да се штите државни и национални интереси и да се сачува мир и стабилност, упркос свим притисцима од стране страних служби и оних који би да руше сопствену земљу.

Председник Вучић је закључио да су сви напади и притисци на нашу земљу део хибридног рата у коме треба да се сруши нормалност, озбиљност и одговорност земље и завлада хаос "са бесмисленим типовима на оба пола политичке сцене".

Они који ниподаштавају СПЦ не разумеју њену улогу

Председник Вучић је изјавио да не мисли да треба укидати веронауку и оценио да они који ниподаштавају цркву не разумеју њену улогу у садашњем тренутку.

Додао је и да ће се увек залагати да црква има свој глас.

"Немамо право и не мислим да треба да укидамо веронауку", рекао је председник Вучић на питање како види захтев Хелсиншког одбора да се укине веронаука у државним школама, и њихову тврдњу да је СПЦ нетолерантна и екстремно искључива и да не може и нема право да васпитава децу.

Председник Вучић је додао да исто тако треба погледати како изгледају часови грађанског васпитања где постоји прича да су једино нормални канали "Шолакови" канали.

Председник је нагласио да сматра да СПЦ има историјску улогу и да захваљујући њој данас народ живи и опстаје тамо где црква постоји.

"Тамо где нема српске државе српски народ опстаје само захваљујући СПЦ", рекао је председник Вучић и нагласио да се та чињеница види од Крке и Крупе, Дечана до Богородице Љевишке на КиМ, свуда у Црној Гори, на сваком месту и свуда и у БиХ, РС па и у Чипуљићима, селу његовог оца.

Председник Вучић је навео да не мисли да црква нема право да изнесе став о нечему и додао да ће се напротив увек залагати да има право на став.

"Да нема цркве не бисмо опстали и они који ниподаштавају улогу СПЦ не разумеју њену улогу у садашњости, њену историјску улогу, значај као националне институције", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да не мисли да је проблем у веронауци, већ у нечем другом, да су друштвене мреже део нашег црквеног естаблишмента одвели у десно, а да је монах Антоније, који се помиње, човек који је рашчињен, непријатељ и противник цркве.

Време је да нормална Србија крене у офанзиву

Председник Вучић оценио је да се данас мало ко бави суштином и додао да зато најављује стварање великог државотворног и националног покрета за опстанак и напредак Србије, јер је, како је нагласио, време да нормална и пристојна Србија крене у офанзиву.

"Зато у наредних шест месеци најављујем рад-осим на останку, опстанку, и најважнијим националним интересима и на стварању великог државотворног и националног покрета за опстанак и напредак Србије, да се супротставимо свим тешким болестима које су политичком смислу опхрвале наше друштво", рекао је председник Вучић за Пинк из Њујорка.

Изразио је уверење да ће за то имати велику подршку и да ће великим трудом и радом успети да реши тешкоће и направи резултате за Србију.

"Време је да нормална и пристојна Србија крене у офанзиву и да изгурамо наредна три, четири месеца и онда видимо светло на крају тунела и кренемо у коначну победу", рекао је председник Вучић.

Остале вести