Ми се боримо за српску столицу

Најновије
Извор: Tanjug

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да Србија не седи ни на две, ни на три столице у светској политици, већ има само своју, српску столицу, за коју се бори.

Он је, одговарајући на питање новинара везано за забринутост високог званичника Стејт дeпартмента Хојта Лија око руског центра у Нишу, најавио да ће о томе разговарати са представницима у влади, странкама, са Ивицом Дачићем и Аном Брнабић.

"Очигледно да је сукоб између две велике слике све снажнији. Видели смо данас заједничко саопштење Немачке и Аустрије. САД  желе да две муве убију једним ударцем“, казао је он указујући на саопштењу аустријског канцелара Кристијана Керна и шефа немачке дипломатије Зигмара Габријела, који су критиковали САД због намере усвајања закона којим би се санкционисале европске фирме које раде на енергетским пројектима са Русијом.

Он је рекао да је Србија до сада успешно водила политику у свом интересу у том окружењу.

Осврнуо се и на речи Лија везано за пословни амбијент рекавши да не зна на шта мисли високи званичник САД.

"Нисам то чуо од њега и не знам шта је мислио. Европски инвеститори не деле то мишљење, а ни амерички“, одговорио је Вучић.

Најавио је да већ 17.јула путује у посету потпредседнику САД Мајку Пенсу.

Додао је да што се пословног амбијента тиче он може бити бољи, подсећајући да је Србијa на 47 месту, да ће покушати да буде међу првих 30 или 20, и да смо ту негде где и САД.

Указао је да из САД имамо НЦР у Србији који запошљава 5.000 људи, Аметек даљих 500.

Извор: телеграф.рс

Остале вести