Част због највишег признања аустријске привреде

Најновије
Извор: Tanjug

Председник Привредне коморе Аустрије Кристоф Лајтл уручио је вечерас у Бечу председнику Србије Александру Вучићу највише признање аустријске привреде, "Велику почасну златну медаљу", истакавши да је учинио много за своју земљу, регион, али и партнерство са Аустријом и Европом.


Председник Вучић рекао је да му је велика част што добија ово значајно признање. "Ово је велика част и признање за мене и значи још већу одговорност у будућности. Будите уверени да ћу учинити најбоље што могу да очувамо пут Србије у ЕУ, али и даље поспешујемо сарадњу са Аустријом. Бићемо лојални и поуздани партнер Аустрије", нагласио је Вучић у обраћању аустријским привредницима.

Рекао је и да је, када је са Лајтлом пре више година почео да прича о сарадњи, трговинска размена била мања од 650 милиона евра, а сада је више од милијарду евра. "Има и све више инвеститора из Аустрије који долазе у Србију. Спровели смо многе реформе у протекло време, смањили дефицит, и две године за редом имамо суфицит, смањили смо јавни дуг са 77 одсто БДП-а на 57, и даље се смањује. Успели смо да смањимо и стопу незапослености са 25,9 одсто на 12 процената", указао је Вучић.

Такође је пренео да је Србија прошле године успела да привуче 52 одсто директних страних инвестиција целог Западног Балкана, три пута више од Хрватске која је чланица ЕУ. Рекао је да му се чини да је много тога урађено захваљујући томе што је научено од Лајтла и других пријатеља.

Остале вести