НАЈНОВИЈЕ

Нећемо да будемо заробљеници у преговорима

Председник Србије Александар Вучић истакао је да Београд никада неће одустати од преговора с Приштином, али да не може да буде заробљеник, да се плаши и због тога пристаје, а да, заузврат, не добија ништа.

Вучић за Гардијан: Време за договор са Приштином

Председник Србије Александар Вучић верује у могућност нормализације односа са Приштином, односно потписивања споразума у наредних шест месеци до годину дана и изражава спремност за разговор о сваком питању које би подразумевало компромисно решење.

Вучић примио је акредитиве амбасадора Републике Италије Карла Ло Каша

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је акредитивна писма амбасадора Републике Италије Карла Ло Каша, који му је пренео поздраве председника Серђа Матареле.

Можемо да прихватимо компромис, али не и понижавање Србије

Председник Александар Вучић изјавио је данас да је питање Косова и Метохије најважније питање за Србију које, уколико не буде на адекватан начин решено, представља препреку на европском путу земље, али и поручио да је важно да се дође до компромиса.

Вучић се састао са Туском

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председником Европског Савета Доналдом Туском, са којим ће, како је очекивано, разговарати о односима ЕУ и Србије, евроинтеграцијама, регионалној сарадњи и инвестицијама.

Вучић за Блумберг о КиМ

Председник Србије Александар Вучић изјавио је за "Блумберг" да споразум са Приштином, који агенција назива највећом препреком на путу придруживања Србије Европској унији, неће бити постигнут одмах пошто обе стране остају на удаљеним позицијама.

Извештај Репортера без граница политичка кампања

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да извештај и оцене "Репортера без граница" о слободи медија у Србији управо говоре да је реч о политичкој кампањи, чим се у извештају помиње председник државе који иначе никакве надлежности над тиме нема.

Рекао сам да ће у Приштини све да слажу и - био сам у праву

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да све изјаве које се могу чути од представника привремених институција на КиМ, попут најновије да формирање ЗСО и столица у УН за Косово иду "у пакету", само потврђују оно што је и рекао - да Приштина нема намеру да испуни своје обавезе из Бриселског споразума и то не крије.

Протести имају политичку позадину

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да су протести, најављени у Нишу, али и уопште, легитимни у свакој демократској земљи, те и Србији, али да је јасно да иза нишког, поводом аеродрома, стоје политички, а не економски мотиви.

Наш пут у ЕУ зависи од КиМ, а остало - додатни притисак

Пред нама је велико путовање до пуноправног чланства у ЕУ, али све зависи од односа према Косову, а све остало служи као додатни притисак, указао је данас председник Александар Вучић одговарајући на питања новинара на тему где је данас Србија на европском путу.

Шта ја то мени остало да предам, што они већ нису?

У нашој земљи можете да измишљате шта год хоћете и не вреде ни аргументи, ни чињенице, каже председник Србије Александар Вучић поводом примедби дела опозиције да се састајао са Сорошем, Левандовским, те да је тајно преговарао о размени територија у јужној Србији за косовску столицу у Уједињеним нацијама.

Данас видите како се обећања остварују

Данас видите како се оно што смо обећали остварује, рекао је председник Александар Вучић обраћајући се Нишлијама, који су дошли да му искажу подршку уочи свечаности поводом завршетка радова новог погона фабрике Леони, у којој ће посао добити 2.200 људи.

Постигли смо