Вучић са Пуповцем и Станимировићем о положају Срба у Хрватској

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са председником Српског народног већа Милорадом Пуповцем и председником Самосталне демократске српске странке Војиславом Станимировићем са којима је разговарао о положају Срба у Хрватској, као и о политичким и економским односима између Србије и Хрватске.

Говорећи о положају Срба у Хрватској, оцењено је да је потребно њихово веће ангажовање у раду хрватских институција, саопштила је владина Kанцеларија за сарадњу с медијима.

Српски премијер нагласио је спремност Србије да и даље пружа помоћ и подршку у јачању институција српске заједнице у њиховим пројектима, од којих је истакнута помоћ у обнови Српског дома у Вуковару, капацитета за регионални развој српских средина и научно-истраживачких капацитета.

Пуповац је захвалио Вучићу на пружању подршке у решавању отворених питања и дефинисања циљева стратешке сарадње. Он је истакао важност унапређења односа Србије и Хрватске у данашњим регионалним и политичким приликама, као и отвореније и конкретније сарадње две земље.

На састанку се говорило и о актуелној ситуацији са компанијом “Агрокор“ и интересу Србије и Хрватске за разговор о перспективама за превазилажење потешкоћа у којима се ова компанија налази, додаје се у саопштењу.

Вучић је, како се наводи, поновио је спремност Србије да о односима двеју земаља разговара са хрватским званичницима.

Остале вести