Честитам противкандидатима, победа чиста као суза

Најновије
Извор: Танјуг

Александар Вучић објавио је синоћ победу на председничким изборима, наводећи да је за њега гласало више од два милиона бирача и да је победа чиста као суза.

"Веома сам поносан на чињеницу да смо добили огромно поверење и од три милиона и 700 хиљада људи, коначна процена је да смо добили око два милиона и 35.000 гласова", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у седишту странке, у првом обраћању по затварању биралишта у седишту странке, око 22.30.

Он је истакао да је добио 12 одсто, односно око 430.000 гласова више него сви други кандидати заједно.

Извор: Танјуг

Вучић је рекао да је поносан на чињеницу да је добио огроман број гласова у условима који су били све, само не лаки.

"За нас је ово важан дан и важно је да се показало у ком смеру Србија жели да иде, важно да је победа чиста као суза, да није мала разлика", рекао је Вучић.

Он је захвалио свим грађанима Србији, наводећи да је већински победио и у Новом Пазару, Тутину, Сјеници и у местима где већински живе Мађари.

"Посебно хвала Kоцељеви, Дољевцу, Жагубици, свуда је преко 80 одсто гласова за нас", рекао је Вучић.

Извор: Српска напредна странка

Вучић је казао да је поносан на чињеницу да је добио огромно поверење грађана Србије, да је од 3,7 милиона људи који су изашли на биралишта освојио око 2.035.000 гласова.

„Обрадили смо узорак од 92 одсто, као и 81 одсто бирачких места, тако да је предност још већа", указао је он.

Вучић је пренео да је другопласирани Саша Јанковић са 591.000 гласова, односно 16,2 одсто, а трећи Лука Максимовић са 340.000 и 9,4 одсто гласова.

Извор: Танјуг

Затим, како је додао, следи Вук Јеремић са 5,7 одсто или 205.000 гласова и Војислав Шешељ са 4,5 одсто и 160.000 гласова. Следе Бошко Обрадовић и неважећи листићи са 81.000, односно 74. 000 гласова, док су остали добили мањи број гласова.

''Још немамо гласове са Kосова и Метохије где очекујемо више од 75 одсто гласова. Захвалан сам народу и грађанима српске националности на Kосову и остале националности који су нас подржали", рекао је Вучић.

Вучић је честитао противкандидатима на резултатима уз оцену да су неки постигли одличне резултате.

Извор: Српска напредна странка

Он је оценио да је ово био избор за једног човека, а на парламентарним би, верује, добили значајно већу подршку.

Kако је рекао, када се на број освојених гласова додају и они који нису против политике коју води, онда се види да је победа чиста као суза и да су грађани показали у огормном броју да су за рееформе и њихов наставак, европски пут, пријатаљске односе са Kином и Русијом...

Додао је да је посебно срећан што је победио у првом кругу и због странака које су му дале подршку и што није победио демагогијом и популизмом већ напорним радом и својим и својих сарадника и чињецнице да су људи разумели колико напора и труда улажу да Србија напредује.

Извор: Српска напредна странка

Захвалио је председнику Николићу што је владу подржао када су били тешки тренуци.

Kако је рекао за нас је веома важно да наставимо још снажнију бробу против криминала и корупције и да се ојачају наше институције.

Посебно је истакао да су ово били избори са намање инцидената у вишестраначју и да су прошли без иједног физичког инцидента.

То значи да напредујемо, подвукао је.

Избегнуте су и бројне замке оних који су хтели нестабилност у Србији.

Остале вести