Избор између пута у будућност и прошлости урушавања

Најновије
Извор: printscreen

Председнички кандидат Александар Вучић рекао је да се кандидовао јер је увидео да други желе да Србију врате у прошлост и нагласио да је ово избор између пута у будућност и оних који би да Србију врате у пљачкашке приватизације, економско и свако друго урушавање.

Вучић је на представљању кандидата на јавном сервису рекао да је одлучио да се кандидује јер су то тражили и полтички противници који су за њега говрили да "је готов" да је "грозан" и слично и позивали га да им изађе на црту.

Ипак, много важнији разлог је тај да спречи повратак Србије у прошла времена.

Одговарајући на питање и тврдње да не сме да изађе на дуел Вучић је рекао да свако мало има дуеле са свима њима заједно у парламенту и да их све побеђује што грађани виде.

"А то да се дружим са њима, да им правим чапраз диване, то није моја обавеза", поручио је Вучић.

Како је рекао, буде ли другог круга тада су им шансе веће али бориће се и сигурно неће дозволити да се у Србији остваре претње шамарањем, вешањем, пуцањем као у Македонији.

"Србију не дам ни за шта, Србија је важнија од моје фотеље, од њихове фотеље, од свакога од нас", поручио је Вучић.

"Све кандидате поштујем, њихове бираче, и поштујем и гласаче Луке Максимовића. Послали су нам поруку да сматрају да су негде остављени, да су незадовољни, али и са друге стране задовољан јер су показали да хоће да учествују у демократском процесу и изађу на изборе", каже Вучић.

Како каже, схватио је поруку.

"На нама је да свима направимо услове за живот и рад и да живе у пристојној и нормалној Србији", додао је он.

Вучић каже да зна како грађани живе, стално путује по Србији и не ради то сада у кампањи ништа више него пре.

Изнео је податак да је отворено 56 фабрика и у уговорима које је потписао бројка је од 21.536 људи који су добили посао.

Он је назначио и да је стопа незапослености смањена на 13 одсто, и да му је циљ и на томе ће заједно са владом радити на довођењу инвеститора и да та стопа буде испод 11,5 одсто што је европски просек и да то може да се уради за годину и по дана.

На примедбе да да је запослено 130.000 партијских кадрова Вучић је иронично рекао да је онда реч о некој много великој партији и додао да страни инвеститори питају за кадрове и раднике и квалификовану радну снаге
, а сигурно не ко је члан неке партије.

Како је рекао, планирано је да у марту имамо 400 милона евра дефицита, а имаћемо суфицит око 50 милиона евра, што означава да ћемо у овој години имати мањи дефицит него што је планирано, а то значи улагање у инфарструктурне радове, повећавање плата и пензија у значајнијем обиму него раније.

Говорећи о економији, напоменуо је да је Србији Мудис подигао кредитни рејтинг.

" ММФ, Светска банка, Меркел, Путин...сви су нам похвалили реформе, а задуженост земље је 68,7 и пада, а претходници су за четири године повећали тај дуг са 28 на 56 одсто", навео је он.

Истакао је и да ће, уколико добије поверење народа, наставити да води политику мира у региону и стабилности, да ће покушати да буде још активнији по том питању, успешнији и марљивији.

“Политика и држава нису игра, то није нешто што сме да буде на коцки, колико смо урадили, имамо још много тога, али можемо много и да изгубимо ако донесемо погрешну одлуку”, рекао је Вучић и додао да ће, у сваком случају, признати сваку одлуку народа на изборима.

Кад је реч о критикама на рачун Савамале, Вучић је приметио да они и немају ништа друго да критијују, те поновио да би и он урадио исто, само би рушио у току дана, како би на том месту могло да се изгради нешто што ће помоћи држави и допринети бољем животу.

Вучић је рекао и да ће се наставити субвенције за пољопривреднике, да има више новца него претходних година, те истакао да ће у овој години бити повећане и пензије, а да ће дефицит бити мањи него што је планирано.

Говорећи о цензури у медијима, за шта га оптужују, Вучић је рекао да тим људима заправо смета одраз у огледалу и да је то оно што их највише секира.

"После много година побеђујемо и морамо да наставимо, у сваком случају изађите на изборе јер сви који не изађу гласаће за ове друге који желе да нас врате у прошлост", поручио је Вучић.

Извор: Српска напредна странка

Ускоро са Путином, вероватно пре избора

Председнички кандидат Александар Вучић изјавио је да ће се ускоро видети са председником Русије Владимиром Путином, највероватније пре избора. Током представљања на Јавном сервису, Вучић је подсетио да се са Путином до сада видео девет пута, више него други заједно, и да ће се ускоро поново видети. "Показали смо да смо на европском путу, а истовремено смо једина земља која није увела санкције Русији", подсетио је Вучић.

Остале вести