Да сам неко из ЕУ желео бих Србију у Унији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се нада да председник Европске комисије Жан Kлод Јункер, као и већина земаља ЕУ, ипак жели Србију као део Уније, те да је Јункерова изјава да није за журбу по питању пријема земаља Западног Балкана ипак напредак у односу на ранију изјаву да не очекује даље проширење Уније.

"Нешто ми се чини да сам другачије чуо (Јункера), али и то је напредак у односу на његову изјаву од пре четири, пет година када је рекао да не очекује даље проширење ЕУ. Сада је бар рекао да треба да се остави перспектива за проширење", рекао је Вучић на зајединичкој прес конференцији са Дејвидом Мекалистером.

"Верујем да европска перспектива постоји", рекао је српски председник и да би, да представља неку од од земаља ЕУ, желео Србију као део Уније.

Он је истакао да веома поштује Јункера и да је недавно са њим разговарао.

Kако је Мекалистер поменуо канцеларку Ангелу Меркел, Вучић се "надовезао" да је сигуран да ће она убедљиво да победи на изборима у Немачкој.

"То ће бити додатно олакшање за Европу, а надам се да ће то значити и додатно охрабрење за европски пут Србије, што искрено желим и Меркел и Хришћанско демократској унији, јер мислим да ће то бити добра вест и за Србију", рекао је Вучић.

Навео је да је то само његово лично мишљење.

"Дејвиде, не секирај се, то сви у Србији знају, када ја кажем да неко побеђује на изборима тај сигурно побеђује на изборима. То је сигурније, него било каква кладионица и истраживање. Знају то сви овде", рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Остале вести