КФОР под вођством НАТО имају кључну улогу у заштити српског народа на КиМ

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас команданта Савезничке команде за операције генерала Куртиса Скапаротија и изразио задовољство добром сарадњом са НАТО, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије.

Извор: Танјуг

Председник Вучић је изразио наду да ће сарадња Војске Србије са НАТО, у оквиру програма Партнерство за мир, бити унапређена са циљем даље изградње капацитета за допринос међународном миру.

Извор: Танјуг

Српски председник је истакао да КФОР, односно међународне мировне снаге на Косову и Метохији под вођством НАТО, имају кључну улогу у заштити српског народа на Косову и Метохији као гарант њихове безбедности, као и очувању стабилности у региону.

Извор: Танјуг

Командант Савезничке команде за операције генерал Скапароти је потврдио да ће КФОР и убудуће одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији. Он је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону. Генерал Скапароти је изразио задовољство што је у протеклом периоду између Србије и НАТО интензивиран дијалог на највишем нивоу, уз поштовање позиције Србије о војној неутралности. Он је додао да постоји много могућности за унапређење сарадње НАТО са Војском Србије.

Остале вести