Ово ће трајати дуже него што су неки планирали

Најновије
Извор: Танјуг

Очигледно је сада да ће ово да траје много дуже него што су неки планирали. Да ће за два три месеца бити завршено - заборавите, поручио је данас председник Александар Вучић.

Он је то приметио у контексту реаговања, готово ликовања дела јавности, посебно опоизиционе, на изјаву Ангеле Меркел да нема више промене граница.

"По хиљадити пут је жена јасно рекла да је разграничење постигнуто. Шта ћу ја, мали, онда. Kуд ћу ја против Раде Трајковић и Саве Јанковића, Ђиласа, Обрадовића и свих других, и још Меркелова каже да је завршено са разграничењем?", иронично је приметио Вучић и поновио:

"Идем да се борим и питам да ако могу нешто да учиним за Србију, могу", казао је он.

У последних 30 година направили смо, каже, много катастрофалних грешака и за то се плаћа цена, али он неће да кука, већ да се бори.

Разговарао је, каже, са једним важним човеком, неће рећи којем, и питао га:

"Ти у ствари хоћеш целовито независно Kосово?"

А он је одговорио: "И то је боље, то што би ти добио је само територија, а овако бисмо могли да плачемо и кукамо", препричао је Вучић разговор.

"Али, ја не желим да кукамо и плачемо над судбином. Ја желим живот, мир и будућност", рекао је председник Вучић.

На то, примећује, из опозиције добија реакције типа: А, не, не Вучићу, ти хоћеш да нас одвојиш од заветне политике.

"Е, ево вам сад, сада ћемо сви да плачемо. Добили сте разграничење како су други одлучили у време ваше власти, ништа нисте урадили по том питању. Ја сам се мучио и борио да нешто променим. Могу - могу, не могу - није проблем. Па, једног дана објасните Србима на KиМ зашто сте водили такву полтиику и зашто не живе у Србији", поручио је Вучић опозицији.

Kако је додао, он ће на власти бити још једно три године, а о овоме ће се причати још 30 година.

Борба, каже, траје већ вековима, а у последњих 30 година направили смо много катастрофалних грешака.

"Је л мислите да се за то не плаћа цена? Али, ми у Топличком округу имамо мање Срба него Албанаца у Подујеву, а то су четири општине", рекао је новинарима.

Све иде против нас, али Срби нису никад волели да гледају у будућност и анализирају и како да нешто поправе, рекао је он.

"Највише волимо да плачемо над својом судбином. Волимо изговоре, да увек неко други буде крив. А код Вучића не пада динар већ годинама. Kод нас кад држава није крива за нешто, ви сте пропали. Држава мора да буде крива за све, морамо да будемо губитници", рекао је Вучић.

У том контексту упитао је колико песама имамо у којима се славе наши успеси - можда једну, две.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести