НАЈНОВИЈЕ

Поносан сам што после 17 година поново ради Срем Шид

Председник Србије Александар Вучић каже да је поносан што после 17 година поново ради фабрика за прераду меса Срем Шид, која упошљава 130 људи, и да се нада да ће у наредних пет година сточни фонд у Србији да се врати на ниво из 1989. године, а то је два милиона грла стоке.

Извор: Танјуг

Он је рекао да је понос сремске индустрије, града Шида и целе Србије оживео захваљујући вредним рукама власника фирми Агропапук из Кукујеваца и Индустрије меса Ђурђевић из Пећинаца, али и добром уговору који Србија има са Турском о годишњем извозу 5.000 тона говеђег меса.

"Уз нашу малу помоћ, због постизања уговора са Турском о извозу 5.000 тона говеђег меса, али пре свега вредним рукама власника Агропапука и Индустрије меса Ђурђевић ми смо успели да Срем Шид после 17 година обновимо, да фабрика данас прелепо изгледа, да има 130 запослених, биће још 20, 30 наредних дана", рекао је председник након обиласка фабрике.

Вучић каже да је задовољан и срећан што Срем Шид поново ради захваљујући добром уговору са Турском, захваљујући "вредним рукама двојице људи".

Вучић Срем Шид 0012
Извор: Танјуг

"Ја сам им рекао само да се они не посвађају, да се види да и српски привредници могу да раде добро. Добиће и субвенције државе", нагласио је председник

Он је додао да ће министарство пољопривреде већ у следећем буџету предвидети више субвенција за товна говеда и музне краве и да је циљ да се у наредних пет година Србија врати сточни фонд на ниво који је имала 1989. године, око два милиона грла.


"Данас имамо око милион грла. Уговори са Турском су огромна шанса. Ове године ћемо да испоручимо 5.000 тона говеђег меса у Турску", рекао је председник и додао да се иде на то да Србија са Турском добије квоту о извозу 10.000 тона говеђег меса.

Он је рекао да Србија настоји да улаже у сточарство што више и да ће ово бити добра сезона сто се тиче пољопривреде јер је пшеница добро родила.

Извор: ТВ Пинк

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести