Представници ПР ми сваки пут 50 пута читају одлуку МСП

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Александар Вучић каже да му представници приштинских привремених институција при сваком сусрету готово с уживањем помињу како смо тражили мишљење од Међународног суда правде у случају косовске независности, што је, поновио је, "закуцало" нашу позицију у даљим напорима за постизање договора.

Навео је да му потез с тражењем мишљења од МСП на сваком састанку помињу и Тачи, Чолаку, Шаља, Kучи, па му још, каже, по 50 пута читају одлуку суда уз поруку - ''ево ти га твоји Јеремић и Тадић, и тако на сваком састанку..''.

"И ми идиоти још се обавежемо да ћемо сваку одлуку МСП; каква год да буде, да прихватимо и сада, кажите ми једну територију, једну земљу која је исто то урадила... Јер то је свако морао да разуме да судије долазе из земаља које су већински признале независност, 23 од 25 земаља, и да ће судити у име тих земаља и тако је и било, један је само био изузетак", навео је Вучић те додао:

"И још спремили људи саопштење нацији како су победили".

Vucic obilazak
Извор: Танјуг

 Kако је навео, ниједну прилику приштински представници нису пропустили да му то кажу: "отворе ми рану па приситкају с тим још дубље".

Упитан да коментарише изјаву Харадинаја да подела не долази у обзир, иначе ће бити рата, Вучић је рекао да реално увек брине због њихове "пасиониране жеље" да заузму север Kосова, али је поновио да је због тога важно да се ту избегне сукоб.

"А, то што се они возикају америчким џиповима, нека се возикају, довољно је да погледате чиме они располажу, а чиме ми, зато и желим само да говорим о миру и стабилности и ту је онда важно да имате добру војску и полицију, јер је то гаранција", рекао је Вучић.

Извор: Јутјуб

Остале вести