Уз подршку Макрона и Меркел нада постоји

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић данас је у изјави новинарима поновио да за ставове у вези са проналажењем компромисног решења за КиМ, које је изнео у данашњем разговору, има подршку председника Француске Емануела Макрона, да се нада и подршци немачке канцеларке Ангеле Меркел и да ако то буде тако "онда нека нада постоји".

"Председник Макрон је за оно што сам говорио рекао - да Александре, то има смисла. То што говориш има смисла", пренео је Вучић новинарима и навео да француски председник одлично разуме и познаје ситуацију.

Питање је, међутим, додао је, да ли ће Албанци и Срби бити у стању то да прихвате.

Навео је да је свестан ризика који преузима и за себе и за странку, али исто тако поручио да га интересује само будућност и добробит Србије и ништа друго.

У том смислу Вучић је рекао да они који говоре да све треба да остане како је, не размишљају ни о европској будућности Србије, нити о инвестицијама које долазе и које, признали то неки или не, уз мере које се предузимају доносе раст БДП, пад незапослености, суфицит, а чега не би било уколико дође до нестабилности или сукоба.

Додао је да би неки требало да покажу одређени степен одговорности и кажу поштено да ли је Вучић или неко други крив, или неки још раније.

Навео је и да би неки да "показујемо мишиће", а оставили су државу без иједног МиГ-а, са 35 тенкова који су могли да се покрену пре неколико година, са старим пушкама, без хеликоптера.

Поручио је да ни данас када смо много боље наоружани и опремљени немамо намеру да "показујемо мишиће", јер Србија нема намеру да било кога напада.

Они који изговарају да све треба да остане како је сада, то раде само због тога да се поново дочепају власти и да могу да краду, рекао је Вучић и додао да је његов циљ да направи нешто добро за Србију.

Председник Србије је истакао да је и у Француску дошао не да некога критикује, јер то никада не ради.

"Не радим то што чине неки други лидери у региону. Тако се и може приметити да ме много више цене, јер тражим решења, а не гледам како да се поново бијемо", закључио је.

Остале вести