НАЈНОВИЈЕ

Постоји одређени напредак, очекујем резултат убрзо

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да српске власти воде своју посебну истрагу у случају убиства Оливера Ивановића, те да постоји одређени напредак последњих недеља, а да резултате очекује убрзо.

Вучић о обележавању Олује
Извор: Танјуг

Он је одговарајући на питање француских новинара на заједничкој конференцији за штампу са председником Француске Емануелом Макроном, подсетио да српске власти немају ефективну власт на Косову и да Србија није спроводила увиђај, нити имала право да води истрагу, већ власти у Приштини.

"На нашу жалост, ми смо све податке који су од нас тражени доставили приштинским властима. Спремни смо да сарађујемо јер је то за нас од кључног питања. Тражили смо сателитске снимке од страних служби који би открили где су се сакрили починиоци, али смо добили одговор да не могу да покажу ништа јер је тог дана била магла. И поред тога смо замолили да их добијемо, али их нисмо добили“, објаснио је Вучић.

Рекао је да српске власти воде своју посебну истрагу и да не може рећи да је у потпуности завршена, јер још није било хапшења лица за почињено дело.

"Мислим да смо последњих недеља напредовали и да ћемо имати ускоро резултат“, казао је он поручивши да не постоји савршен злочин.

Казао је да постоји велика нада и потреба да тај злочин буде разрешен.

"Не питамо ко може да нам помогне, иако није извршено на територији под ефективном контролом српске полиције. То је за нас једно од кључних питања“, заључио је Вучић.

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести