НАЈНОВИЈЕ

Реформа ЕУ и проширење нису контрадикторне

Председник Вучић је нагласио да жеља Макрона да спроводи реформе у ЕУ није у контрадикцији са нашом жељом да се приближaвамо Европи.

Извор: Танјуг

"Сматрамо да ће напори Макрона уродити плодом, зато што је реч о посвећеном раду марљивог човека и зато ће успети у Европи“, уверен је Вучић.

Казао је да Срби морају да разумеју да у овом тренутку, све и да председник Макрон хоће да каже "примиће вас сутра“, неће нас примити док не завршимо реформе у области правног система, владавине права, али пре свега је услов за било шта да решимо наше проблеме са Приштином.

"Да ли ћемо у томе успети, знате да нисам превелики оптимиста, али ћу се борити да то учинимо. Поштујем код Макрона што не воли формалне изјаве које су обично лепе, а не значе ништа“, рекао је он.

Вучић је казао да је боље да се чују стварни проблеми, јер ће се онда суочавати са њима, и знати да ће неко да их решава.

Додао је да је са Макроном разговарао и о регионалној економској зони, за коју, како каже, сматра да је веома важна, и да није ставарање никакве нове Југославије, већ јединственог тржишног амбијента и бољих услова за улагаче.

"То је од пресудног значаја за нас. Није замена за ЕУ. А када будемо ми спремни онда ће земље ЕУ донети одлуку. За нас је важно да имамо Француску као свог пријатеља и савезника“, додао је он.

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести