НАЈНОВИЈЕ

Администрација САД сада жели да чује и српску страну

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да америчка администрација по први пут жели да чује и српску страну по питању Kосова и Метохије и да то није мала ствар.

Извор: Танјуг

"Захвалан сам Американцима што ми се чини по први пут, од када је Трампова администрацијa успостављена, да они желе да нас чују. Не кажем да су нам савезници по питању KиМ, не кажем да је то лако, они имају другачији поглед на Kосово, али сада желе да нас чују и то није мала ствар", рекао је Вучић.

Додаје да тиме није задовољан , али да "види трачак светлости".

Он је у Анкари, где борави поводом инаугурације председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана, рекао да је више пута разговарао са председником САД-а Доналдом Трампом и да је од њега добио потврду да ће доћи у Србију, али га не би изненадило да због обавеза не дође.

"Са председником Трампом сам разговарао више пута и то ми је потврдио. Међутим, знате какав је распоред председника САД-а и не бих се чудио да не дође. Надам се и учинићемо све да дође", рекао је Вучић.

Он је додао да нема потврду датума или нешто слично о доласку председника САД-а.

"Мислим да његов тим много ради и они ће га када буду мислили да је тренутак упознати са важним питањима Западног Балкана, пре свега питањем решавања косовско-метохијског проблема", рекао је Вучић.

Он је додао да ће у Србију до краја године доћи председник Русије Владимир Путин, а да ће наредне године у посету доћи и председник Kине.

Извор: Танјуг

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести