НАЈНОВИЈЕ

Са Меркел о KиМ и многим другим питањима

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је у данашњем телефонском разговору са немачком канцеларком Ангелом Меркел имао прилику да објасни српску позицију по питању Kосова и Метохије.

Извор: Танјуг

Он је изразио и задовољство што је у Београду у разговору са замеником помоћника државног секретара САД Питом Мароком видео да америчка администрација жели да чује и Србију.

"Имао сам јутрос телефонски разговор са канцеларком Меркел. Разумео сам и шта су и захтеви и питања Меркелове, а чини ми се да сам имао прилику да објасним и која је српска позиција и по питању KиМ и неким другим веома важним питањима", рекао је Вучић.

Он је рекао и да се захвалио због све већег броја немачких инвеститора који долазе у нашу земљу.

"Разговарали смо о многим другим питањима, односима према прошлости. Разговарали смо о европским важним питањима, појединим нормама и правилима која морамо да досегнемо у смислу спољне политике и превелике отворености или недовољне отворености према појединим земљама. Да не помисли неко да се причало о ко зна каквим темама које би њима биле драге", казао је он.

Вучић је, поводом данашњег разговора са Мароком у Београду, рекао да је захвалан Американцима што се чини да по први пут од када је Трампова администрација успостављена желе да нас чују.

"Не кажем да су нам савезници по питању KиМ, не кажем да је то лако, јер имају другачији поглед. Али желе да нас чују", нагласио је он.

Извор: ТВ Пинк

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести