Вучић и Радев о Бугаркама, младама и родној равноправности

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, да је задовољан напретком радова на петљи Димитровград - Запад, на Kоридору 10 на којима је ангажована бугарска компанија Трејси.

Председник Александар Вучић нашалио се да бугарски радници, иначе заинтересовани, каже за локалне девојке, могу да их жене - али тек када заврше планиране радове.

"Kолико смо братски и пријатељски народи. Много људи из Трејса бугарског, видим, хоће да жене Српкиње и ја сам им дао један услов, да се мало насмејете, рекао сам им: ''Можете да добијете младе наше одавде, али прво да завршите свој сектор овде на ауто-путу, а кад завршите то успешно, кад ми то одобримо, онда лепо наше младе добијају дозволу да иду'', пренео је Вучић новинарима.

Шалу на страну додао је, срећан је због сарадње, јер то говори колико смо блиски народи, "колико љубав може да приближи Србе и Бугаре, а и Бугари и Грци и друга наша браћа, због онога што радимо у Србији, много ауто-путева које градимо, ако се ви министарка, усагласите имаће још много посла."

Он је то рекао мислећи на министарку грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорану Михајловић, а онда се "исправио" и приметио:

"Не, она ће да ме нападне, опет сам нешто око те родне равноправности погрешио, је л' то?"

На министаркин одговор "мало", Вучић је поновио: "Мало. Е добро, нека сам. Не могу ја то, ја сам народни човек, не могу ја то све, та правила, што ми каже бирократија, ова или она."

Поновио је да је са бугарским колегом договорио да се реши проблем уписа презимена Бугарки на званичним документима, што, каже, није знао да то Бугаркама много значи.

Радев је "потврдио" Вучићеву тачку гледишта, приметивши, на крају, да су српско-бугарски бракови најбоља гаранција да ће ауто-пут бити изграђен.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести