Деоница до бугарске границе приводи се крају

Најновије
Извор: Taнјуг

Председници Србије Александар Вучић и Бугарске Румен Радев обишли су данас радове на петљи "Димитровград запад" на Kоридору 10, а Вучић је истакао да се деоница ка Бугарској приводи крају и да ће бити завршена ове године.

"Молим Радева и уверен сам да ће и они 40-50 километара са њихове стране, до Софије, да заврше и онда ћемо имати ауто-пут све до границе са Турском", рекао је Вучић новинарима.

Он је додао да су грађани Димитровграда замолили да се изгради излаз са ауто-пута ка том граду, што је и урађено, иако првобитно није било планирано.

"За нас је изненађење кад смо ми Срби мало бржи, али треба сви да се навикавају на то. Бићемо све бржи и успешнији у будућности", поручио је председник.

Указао је да је Србија својим новцем много тога урадила, захваљујући реформи јавних финансија из 2014. године.

"Успели смо да направимо величанствен пут који приводимо крају", рекао је Вучић и додао да су Бугари много тога направили - ка Пловдиву и турској граници, ка Бургасу, те да им недостаје само деоница Kалотина - Софија.

Председник Србије Александар Вучић са бугарским колегом Радевом обилази радове на ауто-путу
Извор: Танјуг

Поновио је да је постигнут договор са бугарским колегом да се убудуће сви проблеми, ако се јаве, решавају одмах.

Поручио је да у Србији, Бугаре доживљавамо као браћу, председника Радева као искреног пријатеља, а то, каже, не радимо зато што нам било шта треба, већ што то мислимо и осећамо.

"За нас је важно да наставимо сарадњу, да је унапређујемо и да Срби и Бугари буду много ближи једни другима у будућности. Све што смо урадили данас, показује на који начин гледамо у будућност и да смо у стању да објективно и поштујући једни друге сагледавамо и прошлост", рекао је Вучић.

Он је захвалио радницима који обављају радове на изградњи деонице ауто-пута ка Бугарској.

Председник Вучић рекао је и да је важно да људи остану да живе у Димитровграду, али и у другим деловима Србије.

"Становници Србије треба да остану да живе у својој земљи, јер ће имати прилику да живе све боље. Ствари се не могу променити за годину или две, али људи виде да се мењају. Не могу Србија, а ни Бугарска, које имају исти проблем, да се сачувају ако сви људи оду", поручио је он.

Вучић је казао да обе земље имају исти проблем, да им грађани одлазе на запад, где су плате веће.

"Чинићемо све што можемо да побољшамо стање у здравству, око плата и пензија, а посебно за младе", рекао је он.

На констатацију да постоји проблем гужви на граничним прелазима са Бугарском Вучић је одговорио да је разговарао са бугарским колегом о отварању још једног прелаза.

Према његовим речима министарства унутаршњих послова две земље наћи ће најбољу одлуку.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести