НАЈНОВИЈЕ

Биће тешко, борићу се за позицију Србије и њене грађане

Председник Србије Александар Вучић рекао је да ће у недељу, на наставку дијалога са Приштином бити тешко, али да ће Београд бранити позицију Србије, борити се за своју земљу и народ, и залагати се за компромис.

Вучић
Извор: Танјуг

Биће то, истиче, још једна прилика да се чује наша позиција, још једна прилика за борбу за нашу земљу и народ, уз поштовање друге стране и уз жељу да се постигне решење.

Вучић је, у Димитровграду, на питање новинара да ли ће Србија решити питање пасоша, јер Срби са KиМ не могу да путују без виза, одговорио да постоји тај проблем, али да је Брисел то у више наврата заустављао.

"Надам се да ћемо пронаћи решење. Највећи број људи је то решио пријавама на неком другом месту. Гледамо како да пронађемо техничка решења за то питање“, објаснио је он.

На констатацију да све више младих Срба одлази са Kосова и Метохије, Вучић је рекао да Србија чини што може, између осталог и довођењем инвеститора, али да је и то тешко због непостојећег безбедног правног оквира.

"Ми иначе више од 500 милиона евра издвајамо годишње за своје становништво на KиМ. Знамо да они то цене и знају“, рекао је он.

Вучић је указао да држава ради на томе да задржи српско становништво на KиМ и кроз пројекте какво је насеље "Сунчана долина“.

"Међутим, млади не одлазе само са Kосова, већ и из Београда, и других делова Србије. Зато је важно да што пре, по животном стандарду пристижемо друге“, нагласио је он.

Извор: TV Pink

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести