Радовао бих се победи, Хрвати нека певају шта хоће

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да би се, да је на месту Хрвата, радовао великој победи над Аргентином на Светском првенству у фудбалу, те да не разуме то што је некоме највећа храна - мржња према суседу, према Србима.

Вучић је то рекао одговарајући на питања новинара како коментарише то што су репрезентативци Хрватске победу прославили уз националистичке песме певача Марка Перковића Томпсона, који глорификује усташтво, и поновио да такве ствари не разуме, уз поруку "нека певају шта хоће".

Kако је рекао, ми ћемо вечерас, када репрезентација Србије игра против Швајцарске друго коло групне фазе, иако има и оних који критикују и ниподаштавају своје спортисте, наше фудбалере, без обзира на резултат, поздравити, бодрити, бити са њима и наставити тако да се понашамо и када губе и када побеђују.

Председник Србије је додао и да је сигуран да ће репрезентативци "оставити срце на терену", а на нама је, каже, да их бодримо.

Одмах после утакмице у руском Нижњем Новгороду, песмом "Бојна Чавоглаве" одјекивала је свлачионицом хрватске репрезентације, што је на свом Инстаграм профилу објавио одбрамбени фудбалер Дејан Ловрен.

Иначе, та Томпсонова песма почиње са спорним усташким поздравом "за дом спремни", који је, иначе, према хрватском уставу забрањен да се користи.

Поменута песма садржи и стихове "Чујте српски добровољци, бандо, четници, стићи ће вас наша рука и у Србији", с тим да тај део Ловрен није поставио на интернет.

Извор: TV Pink

Остале вести