Вајгл има мој позив на ручак, ми на ручкове не рачунамо

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да Србија не тражи никакве "бесплатне ручкове", као што је то рекао словеначки посланик у Европском парламенту Иво Вајгл, већ само да се мери оно што радимо.

У дебати о нацрту извештаја о Србији, који је посланицима Спољнополитичког одбора представио известилац за Србију, представник групе Либерала и демократа Иво Вајгл најавио је велики број амандмана на текст и рекао да српске власти морају да знају "да их ми не позивамо на бесплатни ручак, већ да морају да се ускладе са стандардима и вредностима ЕУ".

Вучић је, на питање како оцењује да је највећи критичар Србије на тој седници био посланик из региона, словеначки посланик, казао да нико од Вајгла није ни очекивао никакав бесплатан ручак.

"Нико није никада ни добио никакав бесплатан ручак од њих. Ми то никада нисмо добијали, нити тражили. Једино што тражимо јесте да се мери оно што радимо“, казао је он у Димитровграду, где борави заједно са бугарским председником Руменом Радевом.

Вучић је указао да је Србија увек давала бесплатне ручкове, вечере, а није ни у бившој Југославији "од њих“ добијала бесплатне ручкове.

Нагласио је да је расправа у ЕП била боља него икада, и критиковао што наши медији воле да се укаже за нешто што је против нас.

"Поред ЕПП-а, чак су и социјалисти имали врло коректан приступ на тој дебати“, објаснио је Вучић.

"Што се Вајгла тиче зовем га ја на бесплатан ручак. Може да дође, када они већ не зову нас. Ми на њихове нисмо никада рачунали“, закључио је он.

Извор: TV Pink

Остале вести