Вучић приредио вечеру за Радева

Најновије
Извор: Информер

Председник Србије Александар Вучић приредио је вечеру за свог бугарског колегу Румена Радева који борави у дводневној посети Србији.

Вечера је приређена у Дому гарде уз звуке оркестра "Станислав Бинички", у кругу најближих сарадника и министара Владе Србије. Председници Србије и Бугарске су и овом приликом истакли пријатељске односе две земље.

Председник Вучић је захвалио Радеву на посети и изразио очекивање да ће веома брзо поново доћи у Србију. "Сматрамо Бугарску и бугарски народ искреним пријатељима наше земље", рекао је Вучић.

Извор: Информер

Истакао је да ће посета Радева утицати на унапређење односа две земље, и то не само земаља, већ и на однос наших народа, "који сматрамо најважнијим", јер је контакт између људи, укључујући и контакте пословних људи и политичара, увек битан. Изразио је наду да ће у будућности бити решени неки проблеми из прошлости, и оценио да је то на добром путу.

"Можете рећи бугарском народу у Србији да ће добити нашу подршку", рекао је Вучић и додао да ће све бити учињено како би се односи унапредили на разним пољима. Бугарски председник је захвалио на гостопримству и такође указао на пријатељске односе са Србијом.

"Можете да рачунате на нашу подршку за Европу и европску будућност", поручио је Радев и навео да види велику жељу Србије да тамо стигне, али и да у ЕУ уђе достојанствено, да, како је рекао, имате глас и идентитет. Он је нагласио да ће Бугарска учинити колико може и помоћи Србији да постане наредни члан ЕУ.

Осврћући се на данашње разговоре рекао је да се говорило о будућности и заједничкој сарадњи као и да је импресиониран стратешким идејама за развој Београда и да то надмашује његова очекивања. Захвалио је и на томе што ће бити предузети кораци за унапређење положаја бугарске мањине и изразио наду да ће ти људи бити жива веза између наших влада и наших народа.

Остале вести