Настојаћемо да радимо на развоју укупне сарадње између Србије и Ирана

portret
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром индустрије, рударства и трговине Исламске Републике Иран Мохамадом Шаријатмадаријем, са којим је разговарао о билатералним односима и економској сарадњи.

Председник Вучић истакао је да су односи двеју земаља добри и изразио наду да ће у будућности бити још бољи, нарочито у области економске сарадње.

Он је нагласио да је потребно предузети додатне напоре да се привредне везе двеју земаља унапреде и прошире. “Настојаћемо да конкретним активностима допринесемо повећању робне размене, као и да радимо на развоју укупне сарадње, посебно у области пољопривреде, грађевинарства, енергетике и туризма”, истакао је председник Вучић.

Председник Вучић је изразио захвалност Ирану на досадашњем принципијелном ставу по питању једнострано проглашене независности Косова.

Министар Шаријатмадари је нагласио важност дуготрајних дипломатских односа двеју земаља и истакао да од Мешовите комисије за трговину између Исламске Републике Ирана и Републике Србије, као и Пословног форума, очекује да значајно допринесу унапређењу билатералне сарадње.

Он је председнику Вучићу уручио позивно писмо председника Исламске Републике Иран Хасана Роханија.

Остале вести