Бугари у Србији могу да бирају где ће се лечити

Најновије
Извор: Танјуг

Србија нема никаквих проблема са тим да се њени грађани бугарске националности лече и у бугарским медицинским установама, рекао је данас председник Александар Вучић и додао да је о томе данас разговарао и са својим бугарским колегом Руменом Радевим.

Вучић је на заједничкој конференцији за новинаре са председником Радевим, одговарајући на питање шта се конкретно ради на побољшању здравствених услова као и образовања за бугарску националну мањину, најавио формирање тима који ће радити на томе.

Како је рекао немамо проблема са тим да се грађани наше земље Бугари, лече где год им је лакше и боље.

Подсетио је да је недавно у Нишу отворен један од најмодернијих клиничких центара, који је спреман да прими грађане бугарске националности да је исти случај и са ВМА у Београду, да је то влада обезбедила али да нема проблема уколико они одлуче да се лече у здравственим установама у Бугарској.

Додао је да ће са бугарским колегом о том питању разговарати и вечерас и додао да ће председник Радев имати шта да саопшти сутра када се буду састали са представницима бугарске националне мањине, као и око додатног финансирања медија, улагања у знање и духовну инфраструктуру Бугара који живе код нас.

Извор: РТС

Остале вести