Сви који шире дезинформације ће одговарати

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће сви који шире лажне вести и узнемирују грађане Србије, као што је она са несталим новинарем Стефаном Цветковићем, који је пронађен жив и здрав, или она око затроване воде у Београду, одговарати за то.

Вучић је то рекао на конференцији за новинаре одговарајући на питање да ли ће неко одговарати због таквих ствари.

"Ту причу ћемо да установимо тек, ко је све смислио. Ми се не играмо са нашим народом, ја нисам спавао две ноћи, а ко се играо са нашим народом то ћемо тек да утврдимо. Kао и ко се играо са водом затрованом", рекао је Вучић.

Прецизирао је да је установљено да је у ту причу са водом умешано осам лица.

Поручио је да ће сва лица која су учествовала у вези ширења лажних вести око несталог Цветковића, "са или без Цветковића", што ће се тек установити, биће приведена правди, "као и она која буду тукла била кога и буду заустављала аутопутеве, међународне путне правце...".

"Честитам им на свему томе што су измишљали и чинили против своје државе. Ми ћемо да се понашамо одговорно, а они нека наставе да се понашају на исти начин", нагласио је председник Србије.

Сада ће, приметио је, још да испадне да је нешто Небојша Стефановић договарао са новинарем Цветковићем, рекао је Вучић и поновио да Цветковић има "веома чудну причу" која се проверава.

"Не верујем у њу, али је проверевамо и провераваћемо све што је рекао од А до Ш", рекао је Вучић.

Поручио је грађанима Србије да могу мирно да спавају, а онима који свашта причају да "могу да иду на службене путеве и уживају у сунцу Македоније, и у шопингу у Њујорку или Истанбулу".

Извор: Танјуг

Остале вести