Није крај лажима, ни притисцима споља и изнутра

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није крај свим лажима и измишљотинама које се појављују и пласирају и притисцима на нашу земљу и споља и изнутра.

Вучић је на конференцији за новинаре, на којој је саопштио да је нестали новинар Стефан Цветковић пронађен жив и здрав, навео да због тога што је тај део потраге завршен нема никакве радости, нити осмеха, те упозорио јавност да ово није крај, јер ће се, истиче, наставити са притсцима на нашу земљу и споља и изнутра.

"Зато код нас не видите осмех и не видите радост, зато што знамо да ово није крај, зато што знамо да ће сутра све њихове лажи да поједе мрак и да ће наставити са неким новим лажима, понекад подстакнути споља, понекад не, није важно. Нама остаје, зарад боље будућности наше деце, да се позабавимо најважнијим проблемом, а то је питање KиМ, и да чувамо интересе Србије и нашег народа", каже Вучић.

Јуче му је, каже, док је био код породице Kрстић у Kрушевцу све време била кнедла у грлу.

"Јесмо ли ми стварно убице? Јесмо ли сада ми убили тог новинара? За то време читам и слушам како ће да нас питају где је нестао и убили сте га, подносите оставку, јер њих није интересовао ни Цветковић, као што их никада није интересовао Оливер Ивановић, никада их нико није интересовао, ничија породица, ничија судбина, ничије ни срце, ни душа само њихов политички резултат и могу ли да имају више пара у свом џепу. То је једино што их је занимало", рекао је Вучић.

И у свим тим условима, додаје, када се показало да је лаж, "ми сад можемо да кажемо да сумњамо да је више лица планирало ову игру", а да ли је или не, то ће истрага утврдити.

"Истрага се неће завршити за 24 сата, нити за седам дана, дуже ће да траје, јер смо током ове истраге открили и многе друге ствари и нека друга увезана лица и како и на који начин се систематски шире лажне вести", каже Вучић.

Додаје да није новост то што је установљено да су неки лажови и да неки људи у овој земљи мрзе ову земљу, да једино што их занима је то што им понестаје пара у дубоким џеповима, па би да их напуне што је могуће пре, а уживали би у томе да се деси најгори сценарио како би они имали неку политичку корист.

Вучић на конференцији ѕа новинаре
Извор: Танјуг

"А ми смо веровали у нашу полицију и БИА и они су свој посао обавили. Мислите да се играте са нашим службама безбедности, немојте то да радите, не препоручујемо вам", поручио је Вучић.

Подсетио је да је у време вишемесечног протеста против њега, полиција склањана са улица.

"Протестовали су четири и по месеца против мене, сваки дан, никад нигде нису видели ниједног полицајца, пустили смо их да раде шта хоће. Да ли је то било тако у њихово време, у време Ђиласа, Јеремића, Јанковића? Јанковић је био омбудсман када је убијен Ранко Панић, 20 дана нико није хтео да објави да је убијен", рекао је Вучић.

Страшно је, каже, било не само ћутање, већ и одобравање недавно стравичног пребијања Божидара Милића у Борчи.

"За то сам делимично крив, у моралном смислу, јер сам молио припаднике Владе Србије да пусте, јер знам да наши политички противници немају шта друго да понуде сем мржње. Они који су потписивали највећи раст акциза, они који су продали НИС, они који су нас до банкротства довели, они су тражили да се излази на улице. Само један је то тражио из Охрида, други из Истанбула, трећи мало из Њујорка, Вероне, па сад из Атине", каже Вучић поводом блокаде саобраћајница због цене горива.

Извор: Танјуг

Остале вести