Чудни позиви из Приштине, повезивање и са лицима у иностранству

Вучић
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изнео је данас неколико детаља до којих је до сада дошла истрага случаја нестанка новинара Стефана Цветковића, у којем има "доста нелогичности, чудних ствари...".

На питање Инсајдера како то да је конференција за новинаре заказана, а да онда нису могли да буду откривени детаљи, а имплицирано је да је прича измишљена, и да ли јесте или није, Вучић каже:

Вучић каже да је установљено више чудних разговора са територије Kосова и Метохије, "чудних повезивања", о чему ће, каже, надлежни органи да воде рачуна, као и "са неким другим лицима, која се налазе на територији неких других страних земаља".

"Да ли је нешто инсценирано, уз нечије знање или не сасвим уз знање господина Цветковића, то ће истрага да утврди", додао је.

Да је било много тога чудног од почетка, ми смо то, каже, знали али нисмо смели да кажемо.

"Не дај Боже да се било шта лоше десило рекли бисте да смо зликовци, кривци - и то сви без разлике и не први пут већ по ко зна који пут", каже председник Србије.

Вучић и Стефановић на конференцији ѕа новинаре
Извор: Танјуг

"Има много детаља, претпостављам да вам неки нису јасни. Мислим да је људима најважнија вест, и зато је сазвана конференција за новинаре, да обавестим да је човек жив и здрав. Ваш медиј и сви други су нас обавештавали да је прошло 30 сати, а да никакви резултати нису постигнути. Прошло је 30 сати, а резултата има и мислим да нема важније вести да се сазове конференција за новинаре", рекао је у одговору на питање Инсајдера како то да је конференција за новинаре заказана, а да онда нису могли да буду откривени детаљи, а имплицирано је да је прича измишљена, и да ли јесте или није.

"Понашали смо се озбиљно и одговорно, а о даљем току истраге обавештаваће вас министар Стефановић. Мени је било важно да се обратим јавности, као што сам и јуче, када су били лоши налази. Ноћас смо сви радили до касно, читали смо све папире, сви смо се трудили да уочимо неку нелогичност и дошли смо до неких трагова да су нека лица имала сазнања да је он жив и здрав али нису имали потребу да мисле на њега", додао је он.

Према његовим речима, грађани су свакако задовољни док "неки политичари нису".

"Њих ми је посебно жао. Сад могу да им кажем - идите на Охрид, у Њујорк, Верону ..... сад су на реду наши момци да побеђују у фудбалу, ви сте ионако све промашили...", рекао је Вучић, говорећи о онима који су инсинуирали одговорност државе за нестанак Цветковића.

Извор: Танјуг

Остале вести