Ми немамо избора, сем да се боримо за Србију

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да очекује велике притиске, и споља и изнутра, у циљу слабљења позиције Србије у преговорима о Косову и Метохији, како не бисмо могли да дођемо до решења, или, и ако дођемо до њега - да ниједно не буде добро.


"Он је, у том контексту, коментарисао и недавне оптужбе Вука Јеремића о томе да он спрема нереде, како би направио "амбијент" за предају Косова, истичући да не мисли да је та изјава случајна.

"Што се тиче изјава појединих политичара, који своју земљу оптужују и који гледају да сруше позицију Србије пред бриселске и све друге разговоре, ја не мислим да је то случајно. Нећу данас да говорим, али наредних дана ћу се обратити народу и рећи и повезати их са неким другим случајевима, везано и за Оливера Ивановића и за неке друге ствари, па ће се можда људи изненадити одређеним информацијама", рекао је Вучић новинарима.

Суштина је, каже, у томе да неко ко је радио једном против своје земље, радиће увек против своје земље.

"Неко ко је са сладострашћу и задовољством ставио печат и залепио коверат косовске независности... А, што би престао да се бори за то исто, када је то већ једанпут учинио инсистирањем на пресуди Међународног суда правде?", запитао је.

Што би, додао је, престали да се боре за то, када су ћутали 2008. када је Приштина проглашавала независност, а данас им је, приметио је, крив Вучић.

"И зато ће бити великих притисака, што већ данима говорим, и споља и изнутра да се позиција Србије ослаби, да не бисмо могли, пре свега, да дођемо до решења, али, са друге стране, уколико бисмо и дошли до решења да ниједно не буде добро", рекао је српски председник.

Како год се окрене, истиче, позиција нам није лака.

"Ми немамо избора, сем да се боримо за Србију, а ти чији је избор да из Њујорка позивају некога да у Србији демонстрира или из Истанбула то исто раде, а не заједно са својим људима...ја о њима немам шта посебно да кажем. Мислим да они највише говоре о себи", рекао је Вучић.

Упитан за недавне изјаве косовског премијера Рамуша Харадинаја, казао је да није тек тако поменуо случајеве од убиства Оливера Ивановића, до последњих напада, као и сталних претњи формирањем војске Косова.

„Никада не верујем да је оно што говоре Харадинај и албански лидери нешто што само они мисле. Они то само изговарају, а плашим се да други то мисле. Нама остаје само да наставимо да преговарамо и спречимо сваку врсту проблема у будућности", поновио је.

Са притисцима, односно против њих и упркос њима, морамо се борити, истакао је, како би испунили своје циљеве.

Ипак, каже, не разуме оне који стално критикују, као и сада, када је отворена нова фабрика у Крушевцу, уз коментар - "они што мотају каблове", а такве је позвао да сами отворе какву фабрику која запошљава 2.500 људи.

"Ви ћете да нам солите памет? Ево, даћемо вам новац па отворите фабрику са 2.500 запослених", рекао је Вучић.

Како је додао, иста ствар је са онима којима смета наша репрезентација када победи или онима који играју тенис "боље" од Новака Ђоковића.

"Пола наших људи зна да је лоше што (Ђоковић) не једе овако, него једе нешто друго...Једи шта год хоћеш и одиграј бар један гем, као што га игра Ђоковић. И немој да седиш у кафани, у кафићу и да пљуцкаш по њему, нашој репрезентацији и свим људима који негде нешто раде", реаговао је.

Ту "манију" посматрања и куђења некога ко гура камен уз брдо, стојећи са стране и пљуцкајући, можда треба да прекинемо, каже, и да видимо шта је то што можемо да урадимо за себе, породицу и државу.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести