Србија поштује територијални интегритет Украјине

Најновије
Извор: Председништво Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас у Ескишехиру са председником Украјине Петром Порошенком са којим је разговарао о билатералним односима и економској сарадњи.

Председник Вучић изразио је захвалност за принципијелну позицију Украјине по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова и истовремено нагласио да Србија поштује територијални интегритет Украјине.

Он је констатовао да две земље имају традиционално пријатељске односе и истакао да је Србија заинтересована за даље проширење билатералне сарадње.

Председник Вучић је нагласио да је економска сарадња далеко испод потенцијала и интереса две стране и додао да је веома важно радити на усаглашавању билатералног Споразума о слободној трговини.

"Украјина поштује и поштоваће територијални интегритет Србије“, истакао је председник Порошенко и замолио председника Вучића да искористи свој ауторитет и апелује на политичаре у Србији да не воде антиукрајинску кампању.

“Наши народи и наше земље су веома блиски и зато треба радити на развоју економских и културних односа, као и на сарадњи у другим областима”, нагласио је украјински председник.

Сусрету двојице председника присуствовао је и министар рударства и енергетике Александар Антић.

Председници Вучић и Порошенко присуствоваће данас церемонији пуштања у рад Трансанадолијског гасовода ТАНАП у турском граду Ескишехиру, на позив председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана.

Остале вести