Нисам видео никакав папир ЕУ у вези са КиМ

Vucic na otvaranju Lidla
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да није видео никакав папир ЕУ у вези са обавезујућим споразумом са Приштином, да јесте видео неке друге, које је одбацио, али и да се придружује апелу Српске листе да се Срби не уписују у такозвану војску Косова.

Вучић је на питање новинара о наводима да је једна од земаља ЕУ затражила увид у нацрт коначног споразума, који је припремила Унија рекао:

"Као папир ЕУ - нисам видео, ни као нацрт, ни као предлог. Видео сам неке друге, које сам одбацио. Никада ми га нису показали и нисам ни видео", рекао је председник Србије.

Када из Приштине стигне неки папир, зна се, каже, да то није само оданде, а када стигне неки "са друге стране Атлантика" - зна се да су се и неки у Европи питали.

"Када дође нешто озбиљно, ја ћу вас обавестити", поручио је новинарима.

Поводом најаве руског амбасадора у Србији да је могуће учешће Москве у дијалогу Београда и Приштине, Вучић је рекао да се разговори воде под окриљем ЕУ и да, што се нас тиче, могу да се наставе у истом формату.

"Али, ако неко мисли да може да нешто тако важно да се заврши, а да у томе не учествују САД и Русија, то није реално", рекао је Вучић и додао да је, ако учествује Вашингтон, наш интерес да се укључи и Москва, која не признаје независност Косова.

"Ми смо спремни за наставак разговора, али за велика решења, решења која треба да обележе нашу будућност, миром и компромисом, за то морате да имате ЕУ, али и велике силе САД, Русију и Кину“, рекао је Вучић.

Додао је да је о свему томе већ причао са руским председником Владимиром Путином, као и са руским амбасадором Чепурином и амбасадором САД у Србији Кајлом Скотом.

На питање да ли има Срба који се на КиМ уписују у тзв. Војску Косова, Вучић је рекао да има података о томе и поручио да се придружује апелу који је упутио председник Српске листе Горан Ракић Србима да то не чине.

Како је рекао, варали су Србе, нудили им огромне плате.

Додао је да се већи број Срба у једном селу новобрдске општине уписао, али да радимо на томе и поручио да су Срби доста били у различитим војскама и да треба да имамо једну војску - Војску Србије.

Стране агентуре раде, приметио је и запитао да ли то они хоће "да Србин удари на Србина".

Кључно је, истиче, да Албанци на КиМ уопште немају никаква права да формирају тзв. војску.

Подвукао је да када га они који мрзе Србију критикују, тада зна да је нешто добро урадио и поновио да стране агентуре земаља које су признале самопроглашену независност грчевито раде на томе "да Косово добије столицу у УН, а Србија ништа".

Извор: ТВ Пинк

Остале вести