Показано огромно поштовање према Србији

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да је веома поносан на земљу из које долази, јер је у Азербејџану показано огромно поштовање и истакао да је председника Илхама Алијева позвао да посети Србију и очекује га у марту или априлу идуће године.

"Веома сам поносан на земљу из које долазим, што је на овакав начин показано поштовање према њој, нашим грађанима. Наши домаћини су до сваког детаља бринули да поштовање покажу, од председниковог аутомобила, који су добили до сада само председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, преко потпуно од сваког саобраћаја очишћених улица, до тога да само имали веома дуг разговор у четири ока са председником Илхамом Алијевим“, рекао је он у изјави новинарима у Бакуу.

Vucic i Alijev
Извор: Танјуг

Вучић је пренео да је са Алијевим разговарао о сарадњи у различитим областима, подсећајући да се добрим показала сарадња са азербејџанским компанијама на ауто-путу Љиг-Чачак.

Рекао је да ћемо да кренемо у изградњу обилазнице Остружница-Бубањ Поток у дужини од 19 километара и да ту постоји могућност за сарадњу.

Такође, како је додао, разговарано је и о енергетском сектору, здравству, па све до сарадње у спорту и култури.

Vucic i Alijev
Извор: Танјуг

Разговарали смо како да размењујемо знање из области спорта, посебно имајући у виду да је Азербејџан велесила у борилачким вештинама“, рекао је Вучић додајући да су разговори били добри и садржајни.

Упитан о потенцијалним вишемилионским инвестицијама Азербејџана у Србији, Вучић је рекао да је Азербејџан "много снажнији" од више милиона евра и да ће о томе разговарати вечерас са председником Алијевим.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести