Нема отворених питања, за што садржајнију сарадњу

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да Србија и Азербејџан немају отворених питања, да се међусобно подржавају по питању очувања територијалне целовитости и интегритета, те да је Србија заинтересована за унапређење сарадње у што више сфера.

Обраћајући се новинарима после састанка са председником Азербејџана Илхамом Алијевим, којег је позвао да посети Београд, председник Србије се захвалио Алијеву на подршци територијалном интегритету Србије и додао да и Србија такође на том плану пружа подршку Азербејџану.

Vucic i Alijev
Извор: Танјуг

"Међусобна подршка постоји и те позиције се неће мењати у будућности", наглашава Вучић.

Ценимо вашу политику захваљујући којој сте сачували земљу, њено јединство, рекао је Вучић Алијеву истакавши да је то посебно важно с обзиром да се Азербејџан налази у региону на ветрометини и под притиском разних сила.

"А, ви сте успели да сачувате земљу и уподобите друге интересе интересима Азербејџана", каже Вучић.

Вучић се захвалио Алијеву на добродошлици, али и на досадашњем ангажовању и свему што чини да односи две земље буду на што вишем нивоу.

Vucic i Alijev
Извор: Танјуг

Додао је да ће ускоро бити одржана и седница Мешовитог комитета после дуже времена.

Kако је додао, дошао је у Баку са "пола ресора" владе, јер Србија жели што боље односе у што више области.

"Изградња саобраћајница, сарадња у областима здравства, спорта, културе, у свим тим областима можемо да досегнемо далеко више нивое", сматра председник Србије и наводи да је могућа и војно-техничка и војно-образовна сарадња.

Vucic
Извор: Танјуг

Честитао је Алијеву на томе што је Азербејџан остварио раст од 3 одсто у ненафтном сектору и подсетио да Србија већ трећу годину за редом има суфицит у буџету што јој отвара простор за што већу сарадњу са Азербејџаном и инвестирање у будућности.

Напоменуо је да је вероватно први председник који је посетио Баку након убедљиве победе Алијева на председничким изборима.

"Захвалан сам на тој части", поручио је Вучић.

Извор: Танјуг

Остале вести