НАЈНОВИЈЕ

Вучић примио у опроштајну посету амбасадора Аргентине

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Републике Аргентине Рикарда Фернанда Фернандеса, коме је захвалио на томе што је својим дипломатским искуством и посвећеним радом допринео унапређењу односа Србије и Аргентине.

Извор: Танјуг

Председник Вучић је подсетио да је, током мандата амбасадора Фернандеса, отварањем Трга Републике Србије у Буенос Ајресу и Парка Републике Аргентине у Београду, потврђено да су, упркос географској удаљености, две земље и два народа блиски. Он је захвалио на принципијелном ставу Аргентине да поштује територијални интегритет и суверенитет Србије.

Двојица саговорника су се сагласили да су традиционално пријатељство, међусобно разумевање и заједничко опредељење за очување принципа међународног права, чврста основа да Србија и Аргентина интензивирају политички дијалог и оснаже економску сарадњу, као и сваку другу сарадњу од обостраног интереса.

Амбасадор Фернандес је подсетио да Србија и Аргентина имају дипломатске односе дуге деведесет година и да веома цени напоре које председник Вучић и српска Влада улажу у развој сарадње. Он је такође истакао да је, током његовог боравка у Београду, Србија постигла значајне резултате у опоравку економије и да је све интересантнија за стране инвеститоре.

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести