НАЈНОВИЈЕ

Србија мора да побеђује свуда и на сваком плану свакога

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, обраћајући се спортистима који су освојили медаље на Светском првенству у парастрељаштву, као и на европским првенствима у каратеу и теквондоу, да Србија мора да побеђује свуда и на сваком плану свакога.

Извор: Танјуг

Он је захвалио пре свега Драгану Ристићу, Стефану Јоксићу, Тијани Богдановић на медаљама које су донели Србији, изразивши уверење да ће их бити још више у будућности.

"Очекујемо много од Олимпијских и Параолимпијских игара у Токију. Очекујем више медаља за Србију него у Рију. Очекујемо повећање од 50 одсто", нагласио је Вучић подсетивши да је то исто говорио и пред Рио, када су му се многи смејали, а онда је, иако су неки од којих су се очекивале медаље заказали, Србија освојила планираних осам медаља.

Подсетио је да држава све око награда исплаћује на време без кашњења.

Vucic
Извор: Танјуг

"Новца има, све је у реду у буџету. Можемо себи да приуштимо и урадимо све што треба за спортисте и савезе", поручио је Вучић.

Подсетио је да се сала за борилачке спортове гради у Kошутњаку, и упитао да ли држава може још да помогне, да ли постоје посебне припреме које може да плати.

"Мислим да можемо себи то у овом тренутку да приуштимо", поновио је Вучић.

Vucic
Извор: Танјуг

Најавио је улагање у спортску инфраструктуру и рекао да би волео да се граде спортске сале, потребне за припреме спортиста, и ван Београда, у централној Србији, Војводини.

"Важно је да имамо сале за припреме у централној Србији и Војводини и увек ћемо дати приоритет тим деловима земље, не само Београду", казао је.

Vucic
Извор: Танјуг

У разговору са спортистима Вучић је Тијани Богдановић рекао да убудуће са већом разликом победи противницу, како га не би "секирала", а за Стефана Јоксића је казао да је обећао да ће донети медаљу из каратеа из Токија.

Рекао је и да је гледао карате и да је видео да су каратисти невероватно брзи, а на опаску каратиста да су Азербејџанци водећа сила у том спорту Вучић је навео да у недељу путује у ту земљу и упитао да ли је та држава тако јака у том спорту зато што улаже много.

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести