Морамо да разумемо које је наше место свету

Vucic
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас, поводом писања о састанку САД са четири земље Европе о Косову, да наш интерес није да улазимо у сукоб са западним светом, већ да за нашу децу извучемо највећу могућу корист, због чега, каже, и апелује све време на западне земље да узму у обзир и интересе Србије.

Вучић је, након састанка са немачким послаником Гинтером Крихбаумом, указујући да се ради о писању албанских медија, истакао да се у Вашингтону јесте нешто збивало, да имамо одеђена сазнања, а шта тачно - сазнаћемо наредних дана.

Рекао је да му је драго што је целокупна јавност Србије могла да чује шта је став Немачке и западних земаља.

"Сви они Косово третирају као државу, и то људи треба да знају. Мени није проблем ни јавно да кажем Крихбауму, у четири ока, током ручка и вечере, било којег састанка да ми мислимо другачије“, истакао је он на заједничкој конференцији за штампу.

Вучић је указао да то само говори о томе колико је наша позиција тешка.

"Што се тиче сагласност коју су постигли Американци и европске земље, не морају много да се муче, јер о свему што се Косова тиче мисле исто као Албанци. Нема разлике о статусном питању. Друго је шта очекују у будућности. Ту смо ми у проблему", приметио је српски председник.

Наш интерес није, каже, да улазимо у сукобе са западним светом, већ, напротив, да земљу градимо и да за нашу децу извучемо највећу могућу корист.

"Зато све време апелујемо да све западне земље узму у обзир инетресе Србије, да разумеју да не доживљамо ствари као они“, објаснио је он. Вучић је нагласио да имамо одређена права на то, и мало више права него што имају неки који су олако прихватили једнострано проглашену независност Косова.

Међутим, додао је, наша сила, снага је мала и морамо да разумемо које је наше место у свету.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести