Извештај Репортера без граница политичка кампања

Vucic na otvaranju pogona Leoni u Nisu
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да извештај и оцене "Репортера без граница" о слободи медија у Србији управо говоре да је реч о политичкој кампањи, чим се у извештају помиње председник државе који иначе никакве надлежности над тиме нема.

"Не мислим да се ви осећате небезбедно нити да је било ко имао озбиљан проблем", рекао је Вучић новинарима у Нишу и додао да је у целој ствари интересантно да "Репортери без граница" говоре о председнику који нема никакве надлежности.

"То говори да је реч о политичкој кампањи", навео је Вучић, али и рекао нека се то остави са стране, те да је сагласан са тиме да ствари треба да почну да се мењају, да треба да се разговара и да ће сви релевантни људи да разговарају о том питању и да видимо како да проблеме решимо.

Председник Србије је рекао да и њега лично на друштвеним мрежама "разапињу сваки дан, псују оца и мајку, да треба да га закољу".

Он је упитао шта треба онда радити са друштвеним мрежама, да ли забранити људима да пишу шта хоће, уз оцену да када би се нешто и урадило у том правцу и покушало да се регуилише одмах би га оптужили да укида медијске слободе и слично.

"Ми предузимамо мере, предузимаћемо их даље и уверен сам да ће и Репортери без граница, који сасвим сигурно немају политичку конотацију чим говоре о председнику Вучићу задуженим за ту област, бити задовољнији следеће године" рекао је Вучић.

Он је додао и да се држава ка ЕУ води много брже него што је то радио било ко пре, а да ће покушати да се постарају да се промени таква врста перцепције.

Вучић је рекао и да њему могу сви да поставе свако питање док неки не могу да поставе питање Јанковићу, Ђиласу, Јеремићу и осталима.

"Мислим да и то показује разлику између нас. Не могу ја на њих да утичем. Можда су мислили на то што они не одговарају новинарима па рачунају да сам ја за то крив. Нисам крив за њихово неваспитање и непристојност", додао је Вучић.

Остале вести