Рекао сам да ће у Приштини све да слажу и - био сам у праву

Vucic na otvaranju pogona Leoni u Nisu
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да све изјаве које се могу чути од представника привремених институција на КиМ, попут најновије да формирање ЗСО и столица у УН за Косово иду "у пакету", само потврђују оно што је и рекао - да Приштина нема намеру да испуни своје обавезе из Бриселског споразума и то не крије.

Вучић је одговарајући на питања новинара у Нишу рекао да је чуо све те разне изјаве, рекао да је већ упозорио да ће све слагати и све рећи, само како Срби не би приступили формирању ЗСО 20. априла.

Како је истакао, то је рекао и Федерики Могерини, и белгијском премијеру Сарлу Мишелу, да ће то вечерас исто рећи и Доналду Туску и подвукао да на све те лажи из Приштине и то што неће да испуне обавезе из Бриселског споразума Европа и свет ћуте.

"Сви уговори важе само за Србе", рекао је Вучић и додао да је на нама да наставимо да ходамо "по танкој жици", да наставимо да се боримо за Србију, али и упозорио да ту нема правде и да не можемо ни да је очекујемо.

"Наша позиција је тешка и није од јуче" рекао је Вучић и додао да за то што смо у таквој позицији треба питати "ове стручњаке што су водили земљу" и да гледамо да добијемо највише што можемо и изгубимо најмање што морамо.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести