Тек смо почели, неће нас спречити да дођемо до врха

Vucic u novom pogonu fabrike Leoni
Најновије
Извор: Танјуг

Србија нема времена за губљење, јер жели да се попне на врх успеха, а свако ко то покуша да спречи неће у томе успети, поручио је данас председник Србије Александар Вучић у Нишу.

“Не померају речи са места, већ дела и то је оно што је и “Леони” показао. Они који ће овде сваки дан да лију зној, извршиће промене и то је разлика између нас, онога што представљамо ви и ја, и оних који се ових дана супротстављају променама и напретку”, поручио је Вучић на обележавању завршетка изградње погона “Леонија” у Нишу.

“Занима ме да понудимо решења, којима ћемо показати да можемо да радимо и идемо напред, које значи да верујемо у себе, да напредујемо, гледамо и стварамо будућност и не кукамо због прошлости”, рекао је Вучић.

Нагласио је да је спреман да ради за успешну, развијену и запослену Србију.

Vucic u novom pogonu fabrike Leoni
Извор: Танјуг

Вучић је истакао да нема лепшег посла од отварања нових фабрика и додао да је само у Нишу у претходних неколико година отворено више хиљада радних места.

“А, тек смо почели”, истакао је.

Указао је на речи америчког председника Томаса Џеферсона да је “приметио да што више ради, има више среће”, те назначио да и Србија има све више среће за коју се сама изборила.

“Свака фабрика је срећа за Ниш, Србију, регион, свака фабрика коју смо отворили и коју ћемо тек отворити значи да ћемо више да радимо, као и да знамо да све захтева труд и напор, јер без рада не може ништа. Зато морамо да будемо спремни и орни за још рада”, рекао је председник.

Како је рекао, “Леони” је успех, јер верује у Србију, а постаће и највећи послодавац у нашој земљи.

Он се захвалио компанији на томе што у Србију не доносе само своје послове и новац, већ и радне навике, етику, преданост, знање - све што смо, каже, у Србији почели да упијамо, учимо и примењујемо. Председник је приметио да полако стичемо свест да нема малог и неважног посла, већ да морамо да дамо све од себе чиме год да се бавимо.

“Сва величина која нам је потребна за даљи напредак је у нама и потребно је само да је активирамо и то тако што ћемо кад се уморимо наћи снаге да уложимо још један напор и наставимо да радимо”, подвукао је председник.

Vucic u novom pogonu fabrike Leoni
Извор: Танјуг

То је, казао је, разлика између покушаја и успеха, цитирајући Мартина Лутера Кинга који је рекао да “и ако чистиш улице мораш то да радиш на исти начин као што је Микеланђело правио скулптуре, Бетовен компоновао музику”.

“Морамо да дамо све од себе, да научимо да у сваком послу дамо све од себе, јер нам је тај додатни напор, потребан да будемо успешни и да се попнемо на врх успешности. До врха се пење преко литица, провалија, трудом, радом и напором”, рекао је Вучић.

Председник је назначио да је само један пут којим Србија иде - пут тешког рада инвестиција, фабрика, нових радних места.

Поновио је да је много новца уложено у Ниш и нишки округ, у саобраћајну инфраструктуру, Клинички центар, фасаде, и навео да се све то ради, да и Ниш више и боље ради, јер је тежак рад једино у шта верујемо.

Циљ је, каже, да имамо још много фабрика, места на којима ће људи да раде, а његов задатак је да се бори за свако ново радно место, јер је то, подвукао је, најбољи одговор на изазове савременог времена.

Тај одговор свима другима каже - извините, али немамо времена за губљење, чека нас Србија, чека нас успех.

Vucic u novom pogonu fabrike Leoni
Извор: Танјуг

“Нећемо да паднемо са неба на врх, желимо да се попнемо на њега и они који у томе покушавају да спрече и Ниш и Србију неће успети”, поручио је председник Србије.

Радницима “Леонија” на крају је поручио да су они понос Ниша и Србије и да смо сви загледани у њих, јер ће они да подигну нашу земљу, која ће захваљујући њима бити успешнија.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести