НАЈНОВИЈЕ

Висока је цена погрешне политике која је вођена

Висока је цена изгубљених ратова и погрешне политике која је вођена, рекао је данас председник Александар Вучић одговарајући на критике из опозиције, које, каже, нтити су конзистентне, нити аргументоване.

Извор: Taнјуг

"Чујем да неки кажу да бих дао територију за фабрике! Па шта сте ви урадили? За ваше време Косово је прогласило независност. Хоћете да не платимо цену?", запитао је Вучић у интервјуу за Пинк телевизију.

Приметио је да му час пребацују што је разговарао с Путином, после што је реазговарао са Меркел, те да је јасно да не знају шта хоће, нити имају став, осим да њега критикују, и то као да смо, каже, ми нека велика земља па не морамо да имамо партнере и саговорнике.

"Хоћемо нове фабрике и имамо фабрике, за разлику од времена када су продаване и уништаване. Без фабрика нема ничега. А коју териорију дајемо? Ону коју су 2008. прогласили као независну, а за коју се данас непрекидно боримо", истиче председник.

Говорећи о изјави Борка Стефановића да води чудну политику и да је настављач Ђинђићеве политике, Вучић каже да Ђиласови имају само једну идеју, идеју разарања.

"Од 2007, за пет година Ђилас је стекао стотине милиона евра. Никакав студент, никаква посебна памет, не разликује се много. Нису смели да покажу индексе, а годинама су причали причу о дипломама. Ипак, стекли су огромно богатство. Њихова идеја је да се обогате, да се представе као заштитници сиротиње и дају јој мрвице", уверен је Вучић.

Говорећи о нишком аеродрому, подсетио је да су по Уставу аеродроми државни и да је ово питање измишљено и сумануто.

"Чак и у такве ствари су се петљали чудни фактори, и то не само из наше земље. Неко хоће да ослаби позицију Србије по питању Косова и Метохије. И то не неки, него многи! Имамо много снажних фактора против себе и морамо да се боримо за њихову наклоност, код неких чак и за пријатељство", указао је.

За политичке противнике има, каже, једно питање: "Да ли су сви они људи који су гласали за СНС са Косова луди? 80 одсто оних који нису ни посетили КиМ највише говоре о решењу за ову територију. Седе у Београду, али одлично знају како ће нешто да дају или не дају", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести