Нека размисле хоће ли компромис или понижавање Србије

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је Србија увек спремна за разговор и компромис како би косовски проблем био решен, али да није спремна на понижење.

То је, каже, поручио и генералном секретару Уједињених нација Антонију Гутерешу, с којим се сусрет у Њујорку, али и у многим сусретима са званичницима чије су земље признале независност Kосова.

"Док сам председник Србије неће понизити Србију, а за компромис и за разговор увек смо спремни", поручио је.

Вучић је за јавни сервис рекао и да ће се за Србију борити и у Њујорку, Бриселу, Лондону, Берлину, Паризу, али и на оним местима где се противе једнострано проглашеној независности Kосова - у Москви, Пекингу...

"Сваки пут кажем, нисте ви цео свет, има друга половина света која то не признаје. Хоћете да кажете да Србија баш нема ништа у својим рукама, има, али Србија хоће компромис, а ви размислите хоћете ли компромис или понижавање Србије", указао је Вучић.

Kаже и да би волео када би се разговори о Kосову и Метохији водили само између Срба и Албанаца, а "без интереса других сила", јер би тиме, сматра, проблеми били лакше решени.

Свакодневно се, међутим, каже, суочава с коментарима из Србије о "подели Kосова" и то од "губитника који су разорили Србију својом неодговорношћу и неозбиљношћу".

"Нека не брину, биће времена и у Србији да им одговорим на све и биће времена увек у Србији да их, докле будем желео овим послом да се бавим, побеђујем без проблема", изјавио је Вучић.

Председник је најавио да ће ускоро имати разговоре са невладиним сектором 31. марта, али и са другим националним организацијама да саслуша који су њихови ставови о решењу косовског питања, а након тога ће, како каже, после свих добијених сазнања из целог света да изађе са принципима које Србија може, а које не може да прихвати.

"Прихватићу ту врсту одговорности, без страха да ће ми најнеодговорнији, они који су најкривљи за овакво стање данас, држати придике о томе како би то они направили много боље", закључио је Вучић.

Извор: РТС

Остале вести