Да отворим коверат независности и извучемо што више можемо

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да нас најскупље кошта одлука Међународног суда правде о Kосову и Метохији која је, каже, продукт глупе и неодговорне политике претходних власти.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да нас најскупље кошта одлука Међународног суда правде о Kосову и Метохији која је, каже, продукт глупе и неодговорне политике претходних власти, а чиме смо "ставили печат на косовску независност" и да он сад "покушава да тај коверат отвори, да извади то што у њему пише и да извучемо највише што можемо".

Kако је рекао, десиле су се 1999. година, погром 2004. године, 2008. година и једнострано проглашење независности, али је катастрофална одлука, она која нас је наскупље коштала - питање пред МСП.

Вучић је додао да ће се борити, да ће радити да се избори за све што може.

Он је рекао да је у разговору са Гутерешом нагласио да нигде у Резолуцији 1244 нити у било којем папиру постоји клаузула за формирањем војске Kосова, што је, поновио је, рекао уживо и представнику Стејт департмента Весу Мичелу недавно, а рећи ће му и поново јер би требало да се са њим сусретне ових дана.

Председник Србије је рекао и да се свашта прича, те "да Вучић хоће поделу Kосова и сличне ствари" и упитао ко то уопште нуди и да ли неко мисли да ће Албанци са KиМ то да дају.

"Kао да је то нека пијаца", приметио је председник Србије и рекао да ствари стоје тако да има 500 могућности, да гледа да из сваке од тих "500 сламки" извуче једну за Србе на KиМ и за Србију.

Поновио је да разговара са свима, да мора грађанима да понуди нешто и да сагледа стање ствари и тражи подршку за наше ставове, истакавши да је Србија спремна на компромис.

На констатацију да се у штампи помињу спекулације да би Немачка могла да изађе са новим планом, који би се могао објаснити као формирање ЗСО за статус посматрача у УН за Kосово, слично некада Палестини, Вучић је рекао да Немачка неће изаћи са таквим планом и да се то неће догодити.

Суштина је у томе да знамо шта Немачка хоће, а шта неће "и то знам али не могу да говорим" додао је и нагласио да морамо да видимо, да направимо план шта можемо за себе да изгурамо.

Нагласио је да Албанци са KиМ играју све време "али не сами", да ништа од договореног не испуњавају, а онда поручују да ће формирати ЗСО када добију то и то... а да је његов одговор на тако нешто "јел сте то сами измислили".

Извор: РТС

Остале вести