НАЈНОВИЈЕ

Брзе саобраћајнице да се спречи исељавање из Баната

Председник Србије Александар Вучић пренео је данас да је Србија донела одлуку да гради брзе саобрaћајнице између Зрењанина и Новог Сада, односно Београда, јер оне треба да буду додатни замајац за инвеститоре како би се омогућило људима да остану да живе и раде у Банату.

Извор: Танјуг

Вучић је, после полагања камена темељца фирме "Essex“ у Зрењанину, рекао да је у Румунији добио уверавање да ће та земља размотрити и пронаћи начине за изградњу аутопута између Темишвара и Београда, али да је без обзира на то донета одлука о изградњи брзе саобраћајнице.

За изградњу брзе саобраћајнице између Новог Сада и Зрењанина у дужини од 50 километара и Зрењанина и Београда у дужини од 56 километара, биће, према првим проценама потребно 200 милиона евра.

"Мислим да ће то да буде додатни замајац за инвеститоре који желе да дођу у средњи Банат, значиће за људе који желе да остану у Банату, да живе и раде, да унапреде свој животни стандард, и остану са породицама на својим огњиштима“, рекао је он.

Вучић је казао да је много људи изгубљено у Банату, због чега ће се радити путеви. Изразио је уверење да ће оваквим трендом раста и смањења незапослености бити могуће постићи резултате.

Нагласио је да је потребна политичка стабилност за коју верује да ће, уз све проблеме на које наилазимо и муке које постоје, успети да се планирано уради.

Извор: Српска напредна странка

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести