НАЈНОВИЈЕ

Ни Мичел ни други не могу помоћи опозицији на изборима

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија демократска земља, да је помоћник америчког државног секретара Вес Мичел добродошао у Србију и да има право да се састане са ким хоће, па и са опозицијом, али да опозицији то неће бити од помоћи.

Извор: Танјуг

Опозицији ни Мичел, ни стотине других не могу помоћи да добију изборе, јер немају политику, рекао је Вучић одговарајући на питање како коментарише чињеницу да амерички дипломата у Београду има сусрет и са опозицијом, а у Скопљу и Приштини није имао такве разговоре.

"Ја са тим немам никакав проблем", навео је Вучић.

Додао је да многе телевизије имају право да његове конкуренте зову да им 14 пута буду гости, а њега ниједан пут, а онда говоре о објективности и професионализму.

"Рекао сам Мичелу, као што сам рекао и у Србији стотину пута - сваки пут на сваким изборима сам их побеђивао све убедљивије. Побеђивао би их и побеђиваћу докле год будем хтео, али неће бити они ти који ће мене да победе, него ћу сам да се склоним када будем схавтио да је дошло време за неке млађе, боље, и способније, а то време није уопште далеко, зато што мислим да смо, сем Косова, многе важне ствари у земљи урадили", казао је председник Србије.

"Што се тиче победа на изборима, ни господин Мичел, ни још стотине њих не може да им помогне јер морате да имате политику, а не да буде политика ''све ће да буде бесплатно у једној земљи''. Наш народ зна како да гласа и уме добро да разуме све поруке", рекао је Вучић.

Он је, међутим, истакао да верује да је Мичел само дошао "да чује све - ништа друго".

Вучић је поновио да је захвалан Мичелу, да су имали отворен разговор и да је Мичел један од ретких људи који је желео да нас чује и саслуша и то најискреније.

Мичел је, одговарајући на питање о разговорима са опозицијом, рекао да је разговарао са свима и да је имао продуктивне разговоре и у Приштини и Македонији и овде, а да ће такве разговоре наставити и у наставку посете региону.

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести