НАЈНОВИЈЕ

Вучић честитао Ангели Меркел поновни избор за канцелара

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је данас честитку немачкој канцеларки Ангели Меркел, у којој се каже:

Извор: Taнјуг

"Примите моје срдачне честитке за поновни избор за канцелара Савезне Републике Немачке, уз најбоље жеље да и даље одлучно водите Вашу земљу чврсто утемељеним путем успеха, на добробит свих њених грађана.

Уверен сам да ћете својом марљивошћу и посвећеношћу, али и јасном визијом и јаком вољом, доћи до мудрих решења за бескомпромисно суочавање Европске уније са постојећим изазовима, као што сте, покренувши "Берлински процес“, нашли начин за јачање сарадње на Западном Балкану и, тиме, стабилности региона.

Србија је искрен и поуздан пријатељ и партнер Немачке и можете се ослонити на наше свесрдно залагање у остваривању заједничких планова и пројеката. Веома сам захвалан што имам част да сарађујем са Вама, јер су Ваши савети, као неког ко тако дуго и успешно води најснажнију европску земљу, више него драгоцени.

Дозволите ми да изразим наду да ћете нам поново указати поверење и посетити Србију и у новом канцеларском мандату“, наводи се у честитки председника Вучића.

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести