У БиХ да мање користе речи оптужби

Најновије
Извор: Танјуг

Волео бих да се у БиХ мање користио речник оптужби на рачун других народа, а мало више речник заједништва, рекао је вечерас председник Србије Александар Вучић и поновио да Србија нема никакве претензије према БиХ, већ само жели да се поштује Дејтонски споразум.

"Ништа више, али ни мање од тога" поручио је Вучић, одговарајући на питање новинара да прокоментарише изјаву бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да "Хрватска и српска страна позивају на сукобе".

Вучић је рекао да увек реагује на начин да не жели било какво супротстављање или сукобе.

Тако, додао је, није реаговао ни на последње изјаве Хашима Тачија, као ни Едија Раме, али и назначио да није видео ту изјаву Изетбеговића, те да не жели да коментарише нешто у шта није сасвим упућен.

Kако је истакао, много би више волео када би се у БиХ мање користио речник оптужби на рачун других народа, а мало више заједништва. 

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i predsednik Srbije Aleksandar Vucic u Vili Mir
Извор: Танјуг

Додао је да Србија нема никаквих претензија према БиХ и жели поштовање Дејтонског споразума и интегритет Републике Српске унутар БиХ.

"Ништа више, али ни мање од тога" рекао је председник Србије и навео да желимо добре односе међу три народа у БиХ те да не сматра да ће изјаве које говоре нешто о другима донети икоме било какав бољитак.

Он је, на заједничкој конференцији за новинаре са министром спољних послова РФ Сергејом Лавровoм још једном захвалио на подршци коју та земља пружа Србији, да је Србија не једном у историји била у тешкој ситуацији, али и да је сигуран да ће озбиљном, одлучном, али и политиком чврстине и посвећености напретку успети да одржи курс...

"Тај курс је интерес наше земље, интерес Србије, а он никада није био у супротности са интересима Русије" закључио је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести