Прошли смо сито и решето

Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да 180 година од успостављања дипломатских односа Србије и Русије односе карактерише да нисмо ниједном ишли једни против других, што је ретки пример и случај било којих народа у свету.

Вучић је, на заједничкој конференцији за штампу са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом, казао да данас обележавамо 180 година од успостављања дипломатских односа, током којих смо прошли "сито и решето“, изгубили много људи борећи се за слободу народа.

Пренео је да му је Лавров уручио писмо председника Руске Федерације Владимира Путина у којем на веома леп начин говори о сарадњи две земље и будућим односима.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i predsednik Srbije Aleksandar Vucic u Vili Mir
Извор: Танјуг

"Предао сам министру Лаврову писмо за председника Путина у захвалност за све што је учинио на развоју добрих билатералних односа две земље и нади да их још више унапређујемо“, казао је Вучић.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i predsednik Srbije Aleksandar Vucic u Vili Mir
Извор: Танјуг

Рекао је да је написао још једно писмо у име грађана Србије за породицу Романа Филипова, припадника руске војске и замолио Лаврова да га преда.

"Завршио сам то писмо говорећи о храбрости која је задивила српски народ и грађане Србије. Завршио сам како се говорило у време највећих хероја, српских јунака "За јунацима се не плаче, за њима остаје шта су учинили““, истакао је Вучић. 

Извор: ТВ Пинк

Остале вести