НАЈНОВИЈЕ

Вучић и Срби: Србија ће помоћи пројектима и финансијски

Председник Србије разговара са Србима у Вргинмосту, а прва њихова питања председнику односила су се на тежак економски и социјални положај и да би им добродошла помоћ у вези са израдом пројеката и планова како би се искористио потенцијал који тај крај има.

Извор: Танјуг

Kако су рекли, немају ниједан пројекат, нису осетили ништа од тога што је Хрватска већ годинама члан ЕУ и ништа нису добили из тих фондова.

За пројекте и планове су им, кажу, потребни стручњаци, па су затражили помоћ у том смислу од председника, али и финансијску, како би се и неки од тих будућих пројеката остварили.

Vrginmost
Извор: Танјуг

Додали су и да је земља у већем делу у власништву Срба, да има потенцијала за пољопривредну производњу, рибњаке. . . те да би желели да се баве савременом пољопривредном производњом.

Председник Србије је рекао да могу да рачунају на помоћ, да ће видети и са Хрватском државом шта је њима у плану, шта може заједнички да се уради, шта би могла Србија да финансира и како да нешто заједнички ураде.

"Ми ћемо да видимо да помогнемо, неће бити проблем у новцу, а ви видите да пројекти буду одрживи, јер неће се бацати новац у бунар", рекао је Вучић.

Извор: ТВ Пинк

Ми смо ослобођена, независна и суверена земља, која хоће да се бави собом и да ради, напредује и развија се
Нећемо улазити у туђе двориште и бићемо отворени још више за свакога ко дође као пријатељ
Хоћемо јаку развијену државу Србију која ће и свима другима бити гарант мира и стабилан и поуздан партнер
Ова земља је наше двориште, које смо ослободили својом крвљу
Дигли смо главу, нећемо сукобе, хоћемо мир и будућност
Никоме не претимо, ништа туђе нећемо, само не дамо више никоме да некажњено убија Србе

Остале вести