Убиство Ивановића користи се за нападе на Београд

vucic i covic na konferenciji
Најновије
Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да би саопштио ко је убица Оливера Ивановића када би то знао, да неки користе то убиство и у Приштини, али и у Београду за нападе на Србију и њено руководство, а најавио је и да ће ускоро отићи на KиМ.

Kако је рекао, када буде знао ко је убица то ће и саопштити, али и да се нада да ће то учинити неки други пре њега на Kосову и Метохији.

Вучић је одговарајући на питања рекао да је тачно да неки користе то убиство за нападе на Србију и да управо то раде албански медији у Приштини, као и Рамуш Харадинај, који говоре о прекиду разговора у Бриселу, а које ми управо тражимо да се одржавају.

Kако је истакао, као што то ради и Неџмедин Спахију у Приштини, оптужујући Србију, то раде и овде, Ђилас, Јанковић и други којима је најлакше да "оптужују своју државу и да лажу".

Вучић је упитао какав је то аргумент помињање неких ранијих изјава о Ивановићу датих од стране политичких противника и навео да је то исто као када се посвађају комшије, па се сутра једном нешто деси, а да за то одмах буде оптужен комшија.

Према његовим речима, тако размишљају и раде само поремећени умови, да политичка убиства могу да учине само такви умови, али и да су још гори они који то злоупотребљавају.

Додао је и да је реч о "чистим, лажљивим психопатама" који би због фотеље учинили све што могу, а против своје државе.

Он је поручио да се неће дозволити нарушавање мира и стабилности.

"И нећу дозволити преварантима да оптуже државу и нас за убиство Оливера Ивановића" рекао је Вучић.

Напоменуо је да је више учинио за Ивановића, а што зна његова породица и може и не мора о томе да говори, него сви други заједно.

На питања у вези са тим да је Ивановић говорио да му се прети, да је био у неравноправној политичкој борби, Вучић је одговорио да је разумео политички садржај порука које су изнете, али и навео:

"Ако мислите да је неко убица зато што је говорио њему да има патолошку потребу за истицањем, ја вас молим да то не чините, јер је то глупо и бесмислено".

Kако је рекао било је и других убистава и сада се нешто на неки "бесмислен начин закључује, и то како се некоме свиђа".

"Биће испитан свако за кога постоји камичак сумње да је то дело учинио...Моја порука Србима на Kосову и Метохији, ово је можда етнички мотивисано, а можда и није, али даћемо све од себе да пронађемо убицу, уколико их не пронађу они који би морали да их пронађу", рекао је Вучић.

"Ускоро ћу на Kосово зато што хоћу да разговарам са народом, и да видим шта можемо да урадимо иако немамо ефективну власт. Јужно од Ибра ствари никад нису у реду, не може да буде у реду када вам неко спаљује сено, разбија прозоре... Али од стицања лажне независности најмање је проблема, и ово би утолико горе говорило о нама Србима уколико не би био етнички мотивисан злочин. Али, то морамо ми да решимо".

Он је, на констатацију да је у последње 4 године било паљења 24 аутомобила и да је то потврдила полиција, рекао да је у периоду од 1999. године до 2010. на северу Kосова, такође потврђено, 120 аутомобила било запаљено, али "нико никада то питање није поставио" .

"Нешто је већи просек био тада, него у протекле четири године", указао је Вучић и додао да ће наше службе морати и тиме да се баве, да нећемо бежати од тог проблема.

Извор: ТВ Пинк

Остале вести